Serge van Lier voegt zich bij directie Odin

Serge van Lier is sinds februari 2021 directie- en bestuurslid van Coöperatie Odin. Hij woont samen met zijn vrouw en 4 kinderen in Amsterdam en stelt zich even voor.

Foto: Odin

Welke functie heb jij binnen Coöperatie Odin?
“Directeur, samen met Merle Koomans en Theo Boon. Ik geloof in een stakeholder benadering, dus ongeacht de juridische vorm van de onderneming gaat het mij altijd om alle belanghebbenden. Het prettige van een coöperatie is wel dat er geen grotere druk van aandeelhouders is die een hoge financieel rendementsdoelstelling hebben. Ook ben ik een sterk voorstander van vrijheid en vertrouwen in alle medewerkers geven.”

Wat spreekt je aan in Odin?
“Naast de Odin winkels en de groothandel leerde ik in een van mijn eerste gesprekken met Merle en Theo meer over de coöperatie, de Odin imkerij en de Odin boerderij. Toen was ik om. Dit is wel écht gaaf!”

Wat is jouw ambitie voor Odin?
“De meest inspirerende foodcoop van Europa worden! Ik zou willen dat heel Nederland duurzaam en biologisch wordt. Dat we met de hele keten kunnen zorgen voor een duurzame transitie, zoals bijvoorbeeld in de landbouw maar ook op andere gebieden kunnen inspireren en samenwerken.”

Hoe blijf jij gezond & vitaal?
“Door veel te lezen, te bewegen (met de hond en hardlopend) en door tijd met familie en vrienden door te brengen. Ik moet alleen wel meer slapen en naast het vele gezonde voedsel wat ik eet afleren om af en toe 'rommel' te eten.”

Bron: Odin


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven