Bio Planète virgin amandelolie nu verkrijgbaar

Tholen - Vanaf deze maand is de milde Bio Planète virgin amandelolie verkrijgbaar op de Nederlandse markt. Udea heeft deze amandelolie uit de gourmet-range van Bio Planète onlangs opgenomen. "We zijn heel benieuwd hoe deze olie de klanten zal bevallen. De olie met zijn hoge gehalte aan onverzadigde vetzuren en vitamine E is een ideale basis voor creatief en plezierig koken. Om de waardevolle ingrediënten te behouden, vindt de koude persing van de hoogwaardige zoete amandelen uit de Spaanse biologische landbouw plaats bij maximaal 40°C", vertelt Christin Rasper, Brand Manager Export bij Bio Planète.

Waarin verschilt deze virgin olie nu precies met de geroosterde versie? "Vergeleken met de geroosterde versie, benadrukt Bio Planète Almond Oil Virgin met zijn delicate, fluwelige smaak uitstekend het zo kenmerkende aroma van de kostbare biologische amandelen. Het is rijk aan vitamine E, dat helpt de cellen te beschermen tegen oxidatieve stress. Slechts 3 eetlepels, ofwel 30 milliliter, amandelolie dekt de dagelijkse behoefte. Slechts een paar druppels van deze heldere, fijne gourmetolie geven salades, vis- en groentegerechten een voller aroma en een aangename geur."

Zelfs onder de oude Egyptenaren en Perzen was amandelolie een populair ingrediënt voor gerechten en werd het al gebruikt als huidverzorgingsproduct. Deze kennis is tot op de dag van vandaag bewaard gebleven, zodat inheemse amandelolie nog steeds veel wordt gebruikt op cosmetisch gebied, vooral voor babyverzorging en voor de gevoelige huid.

Het in Duitsland gevestigde bedrijf Bio Planète produceert sinds de oprichting in 1984 uitsluitend biologisch gecertificeerde bak- en braadoliën.

Voor meer informatie:
Christin Rasper
Bio Planète
Klappendorf 1
D-01623 Lommatzsch
+49 (0)35241 820826
christin.rasper@bioplanete.com 
www.bioplanete.com 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven