Aanmelden t/m morgen mogelijk

Veldbijeenkomst voor biologische melkveehouders in Gelderland

Vrijdag 11 juni wordt de eerste fysieke veldbijeenkomst voor biologische melkveehouders in Gelderland georganiseerd bij melkveebedrijf Veld & Beek. Nick van Eekeren van Louis Bolk Instituut zal iets vertellen over ruwvoervoorziening en kruidenrijk grasland. Ook melkveehouders met interesse in omschakeling zijn van harte welkom.

Programma
12:00 Inloop koffie en thee
12:15 Welkom door Bionext
12:20 Jan Wieringa: korte toelichting op bedrijf + rondleiding over het erf (wat speelt er?)
13:00 Lunch
13:30 Introductie Nick: kruidenrijk grasland/grasklaver
14:00 Samen het veld in
15:00 Afsluiting

Aanmelden kan t/m woensdag 9 juni via dit formulier. Het aantal plekken is beperkt.

Gelderland kent een grote melkveehouderijsector en heeft in verhouding weinig biologische melkveehouders. Qua aantal melkveehouders is landelijk het aantal biologisch 2,6% (2,9% inclusief in omschakeling). In Gelderland is dat maar 2% (2,2% inclusief in omschakeling). Qua aantal dieren is het aandeel biologisch 2,3% (2,5% inclusief omschakeling), in Gelderland is het aandeel 1,5% (1,9% in omschakeling).

De provincie Gelderland wil melkveehouders ondersteunen om biologisch te worden. Hiervoor wil ze enerzijds de vraag naar biologische zuivel onder consumenten stimuleren en anderzijds een zo groot mogelijke groep melkveehouders bereiken om te kijken onder welke voorwaarden zij bereid zouden zijn om om te schakelen naar biologisch en/of biologische productiemethodes in te zetten. Daarnaast wil de provincie biologische melkveehouders stimuleren om zich te blijven ontwikkelen.

Voor meer informatie: www.bionext.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Rss Twitter

© BioJournaal.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven