"Gaaf dat we hier nu onze eigen kaas en melk kunnen verkopen"

Winkelruimte De Waterlander geopend op Boerderij Achtervennen

Tholen - De winkelruimte op Boerderij Achtervennen in Ilpendam is afgelopen zaterdag geopend. De Waterlander, zo heet de winkelruimte, werd geopend door burgemeester Marian van der Weele van Waterland. In De Waterlander zijn vanaf nu de kaas en melk van Boerderij Achtervennen te koop, evenals wat biologische boerderijproducten uit de buurt. "Er waren zo'n 60 mensen bij de opening aanwezig. Heel bijzonder dat er zoveel mensen uit de omgeving aanwezig waren en gaaf dat we hier nu onze eigen kaas en melk kunnen verkopen", vertelt Hanna de Vos-Hilhorst.

In het midden Jurre en Hanna de Vos. Rechts burgemeester Marian van der Weele.

In voorbereiding op de opening zijn zo'n 100 pondjes en kilo's gesneden en gevacumeerd. Hiermee werd onder meer de kaasautomaat die in De Waterlander staat gevuld. Er is ook een melktap in de ruimte te vinden.

De burgemeester opent officieel de deur. Rechts de automaat die gevuld is met eigen kazen (en kwark en roomboter van een boerderij uit de buurt). 

Stokje overnemen
De winkel is een nieuwe activiteit van Boerderij Achtervennen. Het is een direct gevolg van het feit dat Jurre en Hanna de Vos eind 2020 verhuisd zijn naar het biologisch melkveebedrijf onder de rook van Amsterdam. Sindsdien runnen zij de boerderij samen met Sjaak Hoogendoorn en Ellen Brouwer. Hanna: "De bedoeling is dat Jurre en ik over een aantal jaar het stokje officieel van Sjaak en Ellen gaan overnemen. Tot die tijd houden we de boerderij met z'n vieren draaiende. Sjaak boert hier al zo'n 20 jaar en weet dus precies hoe je te werk moet gaan in dit landschap. Jurre kan dus ontzettend veel van hem leren. Het is ontzettend fijn om met hen samen te werken. We hebben het goed naar ons zin hier."

Hanna toont een Waterlander kaas.

Eindproduct aanbieden
Hanna vertelt dat ze graag een eindproduct wilden gaan aanbieden. "Dit om meer rechtstreeks contact met de consument te krijgen. We hebben onze eigen Waterlander-kaas laten ontwikkelen, jong en belegen. De productie hebben we uitbesteed, een bewuste keuze omdat we weten hoeveel daarbij komt kijken. Klaverkaas in Winkel maakt de kazen, wij halen de kaaswielen vervolgens na 2 weken op en dan laten we de kaas hier op de boerderij verder rijpen."

De melktap die in de winkelruimte staat.

Voor meer informatie:
Hanna de Vos-Hilhorst
Boerderij Achtervennen
Monnickendammerrijweg 54
1452 PN Ilpendam
06 13677265
info@boerderijachtervennen.nl 
www.boerderijachtervennen.nl 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven