15 juni in Werkhoven:

Demonstratie mechanische onkruidbestrijding in de biologische fruitteelt

Biologische fruitteelt is één van de thema’s binnen het project ‘Duurzame Fruitteelt Utrecht’ (DUIT). Het bedrijf Merkens in Werkhoven werkt sinds enkele jaren biologisch. In de praktijk verandert er veel, zoals een andere benadering van ziekten en plagen en op het gebied van bodem en bemesting. Diverse demo’s en workshops in DUIT lichten de biologische oplossingen toe.

Mechanische onkruidbestrijding is een belangrijk onderdeel van de biologische fruitteelt. Onze fruitteeltbomen gedijen immers beter als zij geen concurrentie ondervinden van onkruid. Er zijn diverse machines op de markt. Op bedrijven zijn vaak meerdere machines met op elkaar aanvullende werking aanwezig om het onkruid het hele jaar ‘de baas’ te blijven.

Boomstrookbeheer
Recent zijn een aantal nieuwe machines op de markt gekomen van Stocker Machinenbau. De machine bestaat uit een basisframe waar zowel een schoffelmachine, dradenmaaier, strokenpoetser en een rolhakkenmachine, al dan niet met zonnewiel aan te koppelen zijn. Het frame is in de front, hef of zijkant van de tractor aan te bouwen en kan zowel enkel- als dubbelzijdig worden uitgevoerd. De Stocker machines worden in Nederland op de markt gebracht door ‘Van der Linden Fruitteelt Machines’, die ook de demonstratie verzorgt. Op het bedrijf van Jacco Merkens zijn ook een Ladurner schoffelmachine aanwezig en een Aedes rotormulcher varius (borstelmulcher).

Agenda
Fruittelers die geïnteresseerd zijn in deze demonstratie kunnen zich voor 11 juni aanmelden. De demonstratie start om 14.00 uur. Hoe de middag verder wordt ingedeeld, hangt af van het aantal aanmeldingen en de te nemen maatregelen in verband met de dan geldende regelgeving omtrent Corona. 

Voor meer informatie en aanmelden: www.duit-nu.nl

Bron: Duurzaam Fruittelen in Utrecht


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Rss Twitter

© BioJournaal.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven