Coop Zwitserland biedt pauzerende klanten alleen nog biologische koffie aan

Wie tijdens het winkelen in een Zwitserse Coop zin heeft in een bakje koffie, zal daar alleen nog biologisch gecertificeerde koffie aantreffen. De supermarktketen besloot de ingrediënten in de koffieautomaten van zijn restaurants en supermarkten om te schakelen naar biologische kwaliteit. Koffie, melk, room en suiker zijn zowel Bio Suisse als Fairtrade gecertificeerd.

Twee variëteiten
De nieuwe biologische koffiesoorten in de Coop-restaurants worden gekenmerkt door de langzaam geroosterde, Fairtrade Max Havelaar gecertificeerde Arabica-Robusta melange. De biologische koffie Classico heeft met fijne notenaroma's en toetsen van cacaokruiden. Het aroma van gebrande chocolade en toffee geeft de biologische koffie Intenso zijn fruitige, intense noot. In de Coop supermarkten biedt Coop de Bio Suisse gecertificeerde koffie La Mocca aan in twee variëteiten: Bio La Mocca Crema en Bio La Mocca Espresso.

Herbruikbare beker
Naast de nieuwe FSC-gecertificeerde papieren bekers krijgen Coop-klanten ook een herbruikbare thermobeker voor warme dranken om mee te nemen. De Coop herbruikbare beker is verkrijgbaar in alle Coop restaurants, Coop Take it, Coop Pronto winkels en geselecteerde Coop supermarkten. 

Coop zet zich al meer dan 25 jaar in voor biologische landbouw met zijn eigen merk Naturaplan. In 1993 lanceerde Coop samen met Bio Suisse het eerste biologische huismerk in de Zwitserse detailhandel.  Met meer dan 2.700 producten is Naturaplan nu het grootste eigen merk biologische producten in Zwitserland.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven