LTO Nederland: "Erkenning seizoensarbeid als bijzonder winstpunt in SER-advies"

Vormgeving van nieuw stikstofbeleid, nadrukkelijk in samenspraak met de land- en tuinbouw, én erkenning van seizoensarbeid als bijzondere vorm van tijdelijk werk zijn twee van de punten die opvallen in een ontwerpadvies van de Sociaal-Economische Raad voor de middellange termijn (2021-2025). 

Seizoensarbeid
LTO Nederland haakt in reactie op het advies van de SER vooral in op het aspect arbeid en welvaart. Sjaak van der Tak, voorzitter LTO Nederland: "Met investeren boven bezuinigen wordt perspectief gecreëerd voor alle ondernemers en werkenden voor de korte en lange termijn wat helpt om de coronacrisis te boven te komen. Voor ondernemers in de land- en tuinbouw is de boodschap van de SER om vooral te investeren belangrijk en een steun in de rug voor het aanpakken van uitdagingen waar de sector voor staat. Daarnaast is de erkenning van seizoensarbeid als bijzondere vorm van tijdelijk werk een winstpunt uit het advies."

Stikstof
Wat betreft de stikstofcrisis adviseert de SER: Zorg voor een snelle en structurele oplossing van de stikstofcrisis waarbij investeren in natuur, ontwikkelruimte voor economie én een economisch en duurzaam perspectief voor de landbouwsector gerealiseerd worden. De SER wijst er daarbij op dat nieuw stikstofbeleid bovenal ook in samenspraak met de land- en tuinbouw zelf moet worden vormgegeven. 

Helderheid over positie uitzendwerk
Volgens de Algemene Bond Uitzendondernemingen(ABU) geeft het advies 'helderheid over de positie van uitzendwerk: uitzendwerk wordt goed verankerd in de wet, met een eigen rijbaan en voldoende ruimte voor de allocatie- en opstapfunctie. Daarnaast voorziet het advies in de door de ABU gewenste integrale aanpak en een gelijk speelveld door ook het gebruik van zzp en andere vormen van flexibel werk beter te regelen.'
Een uitgebreide reactie leest u hier.

Bron: Sociaal-Economische Raad / LTO Nederland


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Rss Twitter

© BioJournaal.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven