"Bio-aardappelen komen daar uit de grond, niet uit een vliegtuig op Schiphol"

Actievoerders strijden tegen komst van Ahold-distributiecentrum in Lutkemeerpolder

Distributiecentra, die willen ze niet in de Lutkemeerpolder. Platform Behoud Lutkemeer is een groep mensen en organisaties die sinds 2018 strijdt voor behoud van deze groene polder. 

Hoewel de gemeente de naam van het bedrijf nog niet wilde zeggen, is het platform er vorige week via de Wet Openbaarheid van Bestuur achter gekomen dat het Ahold is de mogelijkheid verkent om in de polder te gaan bouwen. Na de bekendmaking is een grote groep mensen meteen met veel lawaai naar de meest dichtstbijzijnde vestiging van Albert Heijn getrokken. Daar is een korte symbolische blokkade uitgevoerd. "We gaan overal actie voeren en eisen dat ze met hun handen van de Lutkemeerpolder afblijven", aldus één van de aanwezigen. "Ahold heeft nu de kans om te laten zien dat ze echt hart heeft voor de kleintjes, en voor het klimaat. Biologische aardappelen komen daar uit de grond, niet uit een vliegtuig op Schiphol."

Er zijn voor komende weken al meerdere acties aangekondigd, bij vestigingen op diverse plekken in de stad en elders in het land, en bij het hoofdkantoor in Zaandam. "We gaan daarmee door tot de boodschap bij Ahold aangekomen is; AH has to Go uit de Lutkemeerpolder."

In Parool wilde een woordvoerder de gemeente niet reageren op het uitlekken van Ahold als mogelijke bouwer van het distributiecentrum. 

De actievoerders willen dat de polder groen blijft en hebben daarvoor een plan uitgewerkt voor Biopolder Lutkemeer. Een stadslandbouwproject dat voedselproductie zichtbaar maakt voor de stad en dertig voltijdsbanen moet opleveren.

Bron: Parool / Platform Behoud Lutkemeer


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Rss Twitter

© BioJournaal.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven