Homburg importeur van ZÜRN Top Cut Collect

"Kans voor bio-telers om hun gereedschapskist voor mechanisch onkruidbestrijding uit te breiden"

Binnen de ontwikkeling van Homburg Holland past het importeurschap van de Top Cut Collect van ZÜRN als een jas. De mogelijkheden voor mechanische onkruidbestrijding van Garford zijn optimaal en de Top Cut is een welkome aanvulling voordat onkruid zich kan ontwikkelen. De Top Cut van ZÜRN maait namelijk vóór de oogst van het gewas de toppen van hoger groeiende onkruiden weg. Dat verlaagt de onkruiddruk het volgende jaar.Onkruidbeheersing voordat onkruid de kans krijgt
De onkruidverzamelaar Top Cut Collect is een intelligente combinatie van twee taken: het afsnijden van de onkruidtoppen net boven het hoofdgewas en het verzamelen van de onkruidzaden in de trechter. Grassen en ander hoog groeiend onkruid worden precies net boven het gewas gemaaid. Het dubbel aangedreven mes en de speciale spiraalvormige haspel, werken voorzichtig om alle zaden te verzamelen. Transportbanden transporteren de onkruidzaden naar een opvangbak met hoog-kiepsysteem. De veldhygiëne in het veld wordt duurzaam verbeterd waardoor onkruid geen kans heeft om zich (het volgende jaar) te ontwikkelingen.


"Verschillende wetenschappelijke studies tonen aan dat tot wel 40% van de onkruidzaden wordt afgestoten voor de oogst. Het is daarom erg effectief om dit onkruid voor de oogst af te snijden en de bovenkant te verzamelen op een snelle, compacte manier. Afhankelijk van de werkbreedte is de capaciteit 9 tot 18 hectare per uur bij een rijsnelheid tussen 5 en 10 km/uur", aldus Lasse Doornbos productspecialist Homburg Holland.

Ook voor biologische teelten
Hij vervolgt: "Deze nieuwe aanpak is ook een geweldige kans voor biologische telers om hun gereedschapskist voor mechanisch onkruidbestrijding uit te breiden. De Top Cut Collect is vooral sterk bij het bestrijden van resistent grasonkruid zoals zwart gras, windhalm, wilde haver of raaigras. Bovendien kan het een oplossing zijn in wortelgewassen, die de voorgaande winter overleefd hebben en in het nieuwe teeltseizoen weer tot uiting komen."

Demo beschikbaar
"Homburg Holland heeft een Top Cut Collect als demo beschikbaar vanaf 14 juni waarna deze wordt ingezet bij verschillende bedrijven. Het probleem is voornamelijk groot op het gebied van de snelle onkruidontwikkeling en de verspreiding naar omliggende percelen. De Top Cut Collect is beschikbaar in werkbreedtes van 9, 12 en 18 meter. Wij komen graag langs voor een demonstratie in de praktijk!"

Voor meer informatie:
Lasse Doornbos
Homburg Holland
06 15943868
info@homburg-holland.com 
www.homburg-holland.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven