"Ik wil bij de generatie horen die een einde heeft gemaakt aan deze exploitatie van dieren"

Natuurvoeding Doorn stopt met verkoop biologisch vlees en vleeswaren

Per aanstaande juni stopt Natuurvoeding Doorn aan de Kampweg 30 in Doorn met de verkoop van biologisch vlees en vleeswaren. Met het ontwikkelen van een duurzame visie voor de komende tien jaar ziet eigenaar Arno Grünbauer geen plaats meer voor vlees, wel voor vegetarische en veganistische producten.

"Als er één dier is dat ons wel van de aardbodem wenst, dan is dat de koe en direct daarnaast natuurlijk het varken en de kip", aldus Arno. Hij vervolgt: "Geen enkel dier in de veeteelt haalt zijn natuurlijke maximale leeftijd. Mensen komen graag op voor de rechten van het dier, maar 's avonds aan tafel zitten we toch weer met een worstje of kipfilet op ons bord. Dierenrechten in het algemeen zouden wel omschreven verankerd moeten zijn in de grondwet. Niet alleen is dat nu niet het geval, maar zijn we doorgeschoten naar onvoorstelbare aantallen dieren die dagelijks worden geslacht. Ik wil graag bij de generatie horen die een einde heeft gemaakt aan deze exploitatie van dieren. In feite kan je niet vlees eten en tegelijkertijd een environmentalist zijn: waterverspilling, grootschalige sojateelt en ontbossing, gezondheidsissues zijn allemaal gerelateerd aan vleesconsumptie. Ook biologische veeteelt biedt geen uitkomst. Vlees is vlees."

Arno ziet daarnaast het aanbod aan vleesvervangers gestaag stijgen. "Vlees is als bron van eiwitten, mineralen en vitaminen letterlijk niet meer nodig. Dus laten we de slachthuizen ombouwen tot greenhouses met lokale en provinciale bevoorrading van groenten en fruit."

"Afgelopen 22 april was het Global Earth Day. Daar kun je dan wel bij stilstaan, maar als je vervolgens vlees blijft consumeren, is dat een lachertje. Het enige 'nieuwe normaal' waar ik in geïnteresseerd ben, is wanneer mensen géén dieren meer eten", besluit hij. Zijn assortiment vegetarische en veganistische producten is met 30 verschillende koelverse soorten uitgebreid.

Openingstijden:
Maandag tot en met vrijdag: 8:30-18:00 uur
Zaterdag: 8:30-17:00 uur

Voor meer informatie:
Arno Grünbauer
Natuurvoeding Doorn
Kampweg 30-30A
3941 HH Doorn
+31 (0)343 416889
www.natuurvoedingdoorn.nl 
Facebook 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven