Marieke Laméris, Lekker Lupine:

"Wij geven eiwittransitie heel concreet invulling"

Met Lekker Lupine spelen Marieke Laméris en teler André Jurrius in op de groeiende vraag naar lokale, plantaardige eiwitten. De lupine boon is een plantaardige eiwitbron die perfect past in een meer plantaardiger dieet. Ook is de boon een zogenaamde 'stikstofverbinder', wat goed is voor onze bodem. "Lupine is het meest voedzame eiwitgewas dat op Nederlandse bodem groeit, maar de plant is voor menselijke consumptie nog niet zo bekend als soja", zegt André. Inmiddels zijn er al 40 hectare boontjes gezaaid door aangesloten biologische telers in heel Nederland en staat lupine bij de eerste restaurants op de menukaart. Daarnaast zijn de bonen te koop in duurzame glazen potten en zijn er recepten te vinden op de website van Lekker Lupine. 

Voor meer informatie: www.lekkerlupine.nl

Bron: Rabobank


Publicatiedatum:



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Rss Twitter

© BioJournaal.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven