Eerste gekoelde Maxus eDeliver3 elektrische bedrijfswagen geleverd

"Uniek dat ook de koelunit 100% elektrisch is"

Tholen - BD-Totaal heeft de primeur met de eerste gekoelde Maxus eDeliver3 elektrische bedrijfswagen in Nederland. "Het is uniek dat ook de koelunit 100% elektrisch is", vertelt Enrico Kroon, algemeen directeur van Autohuis de Poort uit Woudenberg. Hij overhandigde op donderdag 20 mei de sleutels aan Peter Lamet van BD-Totaal. De bestelwagen is 100% elektrisch en heeft geen uitstoot van schadelijke stoffen tijdens het rijden (zero emission). Hierdoor kan deze bestelwagen worden ingezet in stadscentra die lage of zero emissie zones hanteren. Het is uniek dat ook de koeling 100% elektrisch is."

De sleuteloverhandiging. 

Ton Peters van Peters Koelwagens uit Oss heeft gezorgd voor de aanpassing van de bestelwagen zodat de energiezuinige koelunit van Thermo King kon worden ingebouwd. Hiermee kunnen de regionale klanten van BD-Totaal gekoeld hun producten ontvangen.

Enrico, officiële Maxus-dealer voor Midden-Nederland, bedankte BD-Totaal door middel van een LinkedIn-bericht voor het vertrouwen. Hij vertelt wat meer over de samenwerking. "BD-Totaal is op een hele leuke en mooie manier bezig met duurzame mobiliteit. Deze zeer vernieuwende bestelwagen is daar een goed voorbeeld van." Hij is erg trots op het eindresultaat. "Niet alleen is de wagen heel duurzaam, het ziet er heel mooi uit. Je ziet echt dat het vakwerk is."

Hij geeft aan dat het een hele uitdagende klus was. "De uitdaging zat hem vooral in het afstemmen van de aandrijving van de koeling met de aandrijving van de bestelwagen. Om goed te kunnen koelen is de hele achterkant van de bestelwagen geïsoleerd. Dit merk je ook goed wanneer je de deur sluit, dat kost extra kracht vanwege de luchtdruk."

Voor meer informatie:
Paul Soeterbroek
BD-Totaal
Lichtschip 31
3991 CP Houten
030 2871445
info@bd-totaal.nl 
www.bd-totaal.nl 

Enrico Kroon
Autohuis de Poort
Europaweg 2
3931 NJ Woudenberg
06 54220597 
ekroon@autohuisdepoort.nl 
www.autohuisdepoort.nl 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven