Webinar: vleermuizen in de fruitteelt

Vleermuizen eten enorme hoeveelheden insecten, maar of soorten in België ook voor de landbouw schadelijke insecten eten, was nog niet bekend. Door de analyse van insecten-DNA uit vleermuiskeutels konden onderzoekers aantonen dat verschillende plaaginsecten op de menukaart staan van gewone dwergvleermuizen die jagen in de Haspengouwse boomgaarden. Dit toont aan dat vleermuizen zouden kunnen helpen om plaagsoorten in fruitplantages onder controle te houden, en dat acties om vleermuizen te beschermen mogelijk ook fruittelers ten goede kunnen komen.

Proefcentrum Fruitteelt deelt deze kennis in een webinar op dinsdag 15 juni van 20.15 tot 21.15 uur in het kader van het OKW-project 'Biodiverse Fruitteelt'. Tijdens dit infomoment licht

Vleermuisexpert René Janssen vertelt dan over de vleermuissoorten in en rond Haspengouwse fruitplantages, over de voedsel- en foerageerstrategie van vleermuizen, over de onderzoeksresultaten van vleermuizen als bondgenoot in de strijd tegen suzuki-fruitvlieg en ook de mogelijke maatregelen voor vleermuizen op fruitbedrijven komen aan bod. Aansluitend geeft Tim Beliën van PCFruit een korte stand van zaken rond D. suzukii-beheersing.

Klik hier voor meer informatie en aanmelden.

Bron: Proefcentrum Fruitteelt


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Rss Twitter

© BioJournaal.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven