Eerste Valenciaanse bio-vereniging opgericht

De biologische landbouw groeit al jaren gestaag in Spanje, en zo ook in Valencia. Daarom besloten de bestuursleden van het Comité voor Biologische Landbouw van de Valenciaanse Gemeenschap (CAECV), de dienst die verantwoordelijk is voor het controleren, certificeren, onderzoeken en promoten van biologische producten, een representatieve instantie op te richten voor de biologische teelt in zijn hoedanigheid van economische sector.

Zo werd de eerste Valenciaanse biologische lobby geboren: de Vereniging voor de Verdediging, Bevordering en Verspreiding van Biologische Teelt van de Valenciaanse Gemeenschap (ASECOCV). Deze nieuwe organisatie is niet alleen in het leven geroepen om de sector te vertegenwoordigen, maar ook om die structuur te geven, te organiseren en een plaats toe te kennen in de teelt van de toekomst, in lijn met de EU-strategieën voor biologische landbouw.

"De vereniging wil het professionele ontmoetingspunt van de sector zijn, de gemeenschappelijke belangen van haar leden behartigen, het biologische voedingsmodel verdedigen, een groter maatschappelijk bewustzijn genereren en een bijdrage leveren aan de groei van de consumptie van bioproducten", zegt de voorzitter van de entiteit Vicente Sanz. Hiervoor zal het onder meer een beroep doen op de meningen van partijen uit de toeleveringsketen, universiteiten, andere wetenschappelijke instellingen, verenigingen en consumenten-groepen.

Zo zal er worden ingezet op opleiding, onderzoek, promotie en verspreiding van kennis met betrekking tot biologische productiesystemen en biologische producten.

Lobby
De biologische lobby zal bestaan uit natuurlijke personen en rechtspersonen die bij lokale, regionale, nationale en internationale instellingen de belangen van de sector zullen behartigen op een serieuze en verantwoordelijke manier om te wegen op de besluitvorming die van invloed kan zijn op de toekomst van de Valenciaanse biologische sector.

De raad van bestuur bestaat uit Vicente Sanz (voorzitter), Regina Monsalve (secretaris), José Antonio Rico (penningmeester) en Alfons Domínguez en Federico Samper (bestuursleden).

Bron: levante-emv.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Rss Twitter

© BioJournaal.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven