Tot nu toe ruim 19.000 aanvragen voor vijfde periode NOW

In iets meer dan twee weken tijd zijn bij UWV ruim 19.000 aanvragen ingediend voor de vijfde periode van de Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW). Daarvan zijn er inmiddels bijna 13.000 goedgekeurd. Veruit de meeste toegekende aanvragen komen uit de sector horeca en catering, schrijft het UWV op haar website.

Werkgevers kunnen sinds donderdag 6 mei een aanvraag indienen voor de vijfde periode NOW. Tot nu toe is het in deze periode rustiger dan in voorgaande periodes. Werkgevers hebben nog tot en met woensdag 30 juni de mogelijkheid om een aanvraag in te dienen.

Inmiddels 294 miljoen euro uitgekeerd
De 13.000 werkgevers van wie de aanvraag al is toegekend hebben samen zo’n 275.000 mensen in dienst. Aan deze werkgevers is inmiddels de eerste termmijn van het berekende voorschot overgemaakt, in totaal 294 miljoen euro. Deze werkgevers ontvangen later nog twee termijnen. De overige aanvragen zijn nog in behandeling.

Meeste aanvragen uit horeca
Van de tot nu toe toegekende aanvragen komen er 5.737 uit de sector horeca en catering, samen goed voor een eerste voorschot van 76 miljoen euro. Daarna volgen de sectoren overige commerciële dienstverlening (1965 aanvragen, € 28 miljoen) en detailhandel (1318 aanvragen, € 18 miljoen).

In de vijfde periode NOW komen werkgevers met minimaal 20 procent omzetverlies over een periode van drie maanden in aanmerking voor een tegemoetkoming in de loonkosten voor de maanden april tot en met juni 2021. De maximale tegemoetkoming bedraagt 85 procent bij volledig omzetverlies. In eerste instantie betaalt UWV een voorschot van 80 procent van de tegemoetkoming. Het voorschot wordt in drie termijnen betaald.

Bron: UWV


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven