Francisco Jesús Montoya Sánchez, Bio Campojoyma (Spanje):

"Met 15 miljoen kilo per jaar staan we erg sterk in bio-paprika’s"

Het Spaanse Bio Campojoyma blijft groeien. De strategie van oprichter en manager Francisco Jesús Montoya Sánchez om het hele jaar door groenten en citrus aan te bieden op de Europese markten is een schot in de roos. Maar niet alleen groei is belangrijk, ook het respect voor het milieu en de natuurlijke cycli van planten is een voortdurend aandachtspunt van het teeltbedrijf. "Tussen al onze bio-producten neemt paprika een prominente plaats in. Dankzij de uitbreiding van de teelt in Murcia, kunnen we nu jaarrond paprika’s leveren, ook op het einde van de lente en in de zomer dus, en slagen we erin op jaarbasis 15 miljoen kilo's biologisch product af te zetten", legt hij uit.


Francisco Jesús Montoya Sánchez bij een bio-paprikateelt

Bio Campojoyma zal in de regio Murcia in totaal 4 miljoen kilo bio-paprika’s telen, verdeeld over percelen in Águilas, San Javier en Cartagena. Het gaat om Palermo paprika's en gele, rode en groene California's van eigen teelt en van partner Medifruver. Met deze coöperatie uit Murcia is er afgelopen seizoen een samenwerking op touw gezet voor broccoli en nu dus ook voor paprika, waarbij Medifruver zich toelegt op de teelt en Bio Campojoyma op de afzet. De coöperatie neemt daarbij de duurzaamheidsfilosofie en biologische teelttechnieken van Bio Campojoyma over, zowel voor de teelt van broccoli als van paprika.


Biologische paprika's verpakt in dozen

In de maand juli zet Bio Campojoyma de teelt van biologische paprika's voort in Lucainena, Abla en Abrucena, wat de tewerkstelling in deze landelijke gebieden een duwtje in de rug geeft. "Wij vullen het begrip duurzaamheid ruim in. Het gaat ons niet alleen om de teelt, we willen ook een bijdrage leveren aan het weer aantrekkelijk maken van het leven op het platteland. Met de zomerteelt van biologische paprika's generen we arbeidsplaatsen en helpen we de bevolking in deze plattelandsgebieden in stand te houden. Ons steentje kunnen bijdragen aan dit maatschappelijk project schenkt ons veel voldoening", zegt Francisco Jesús Montoya.

Met de teelt in Almería tijdens de winter, in Murcia in de lente en zomer, en in de uitlopers van Sierra Nevada en Sierra Alhamilla in de zomer, slaagt Bio Campojoyma erin jaarrond bio-producten aan te bieden aan de Europese markt.

Voor meer informatie:
Bio Campojoyma
Avda. Las Negras 200
04110 Campohermoso
Níjar (Almería) - Spanje
+34 950 386 590
info@campojoyma.com
www.campojoyma.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven