Macfrut is terug

De beurs is niet meer, althans niet meer zoals we hem kennen. Dat komt niet alleen door Covid, maar ook omdat het nu 2021 is en we niet meer in de jaren '90 leven. Macfrut (7-9 september 2021) zal dit jaar dan ook anders zijn dan voorgaande jaren. In 2020 is er (noodgedwongen) een digitale versie gecreëerd en in 2021 herintroduceert Macfrut vier demonstratieruimtes waar bezoekers innovaties kunnen zien en deze met technici en experts kunnen bespreken.

“De toekomst van de sector hangt samen met de ontwikkeling van de technologie, die het mogelijk maakt de kosten te verlagen en de kwaliteit en het rendement te verhogen. Dat bezoekers nu de kans krijgen om deze innovaties te zien is een toegevoegde waarde. Deze technologieën verbeteren vaak de ecologische, economische en sociale duurzaamheid en worden steeds meer gevraagd door de consument en gesteund door het Europese beleid. In de vier demonstratieruimtes van Macfrut is hier veel aandacht voor. Het is een diepgaand overzicht van een sector die voortdurend in beweging is”, legt de coördinator Luciano Trentini uit.

“Macfrut is de aftrap van de post-Covid-periode en de herstart van de sector moet via een grote internationale show verlopen. Daarom hebben wij als Consortium besloten om te investeren in het digitale en fysieke gedeelte van de tentoonstelling, evenals in de organisatie van het testveld waar wij de laatste innovaties op het gebied van technologische vernieuwing zullen laten zien”, verklaart Enrico Turoni, voorzitter van Cermac.

Op de internationale groenten- en fruitbeurs zijn vier dynamische zones die zijn verenigd door de gemeenschappelijke noemer innovatie. Zo is er de vierde editie van de International Asparagus Days, die voor het eerst bij Macfrut plaatsvinden; de aanwezigheid van een demonstratieveld voor landbouwmachines met Macfrut Field Solution; Acquacampus, gewijd aan de nieuwste innovaties op het gebied van irrigatie en Greenhouse Technology Village, gewijd aan de wereld van de beschermde teelt.

International Asparagus Days
Dit evenement biedt demonstraties, conferenties en bezoeken ter plaatse. Het wordt georganiseerd met de wetenschappelijke en technische steun van expert Christian Befve en zal alle aspecten van de aspergesector bestrijken.

Macfrut Field Solutions
Tijdens de beurs zal er een demonstratieveld van meer dan 1.000 vierkante meter zijn, waar tuinbouwers en technici kunnen zien hoe innovatieve machines en apparatuur werken in het tijdperk van landbouw 4.0. Deze ruimte is tot stand gekomen in samenwerking met Cermac, Consortium voor de Internationalisering van Italiaanse fabrikanten van machines, uitrusting, technologieën en accessoires voor de landbouw en de agrisector.

Aquacampus
Als er één primair goed is dat steeds belangrijker wordt, dan is het water. Acquacampus is de ruimte waar de modernste technologieën worden gepresenteerd die worden toegepast op watervoorraden in kassen en in de vollegrond. Het wordt georganiseerd door de CER (Canale Emiliano Romagnolo) onder coördinatie van Gioele Chiari, samen met de ANBI (Nationale Vereniging van Italiaanse Bodemsanering).

Greenhouse Technology Village
Steeds meer mensen hebben het over vertical farming, bovengrondse teelt en moderne drijvende teeltsystemen. Het Greenhouse Technology Village is het trefpunt tussen de werelden van teelt en technologie. Producenten van technologieën, materialen en technische middelen, zaadbedrijven en gespecialiseerde kwekers zullen aanwezig zijn om de bezoekers mee te nemen in de wereld van vertical farming.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven