Herman Oltvoort schakelde om naar een biologsiche melkveehouderij

"Ik wil boeren, maar wel op mijn gemak en voor een gezond product"

Zijn hele leven woont Herman Oltvoort op dezelfde boerderij in de Achterhoek. Na zijn VWO opleiding ging hij in 1975 aan het werk bij zijn vader op de boerderij en hij nam de boerderij later van hem over. 

Voor Oltvoort werd steeds duidelijker dat de knop om moest naar een ander soort bedrijf. Meedoen met de gangbare boeren was in zijn ogen een race naar de bodem, steeds meer koeien, steeds intensiever werken en lange dagen maken. Het baarde hem zorgen dat het maken van kunstmest veel energie kost en dat je als boer niet afhankelijk moet zijn van de kunstmest industrie. “Ik wil boeren, maar wel op mijn gemak met zo laag mogelijke kosten met slimme oplossingen en voor een gezond product”.

Dus werd Oltvoort in 2002 biologisch en moest terug naar 50 koeien. Die overstap had wel wat voeten in aarde omdat je niet direct de hogere melkprijs krijgt voor biologische melk, maar wel minder koeien moet melken om aan de voorwaarden te voldoen. “De eerste jaren zijn moeilijke jaren geweest en ik begrijp dat niet iedereen zo’n stap zomaar kan maken.”

Klik hier om verder te lezen.

Bron: Buurt en Regio


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Rss Twitter

© BioJournaal.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven