Fiets je duurzame maaltijd bij elkaar

De Brabantse Milieufederatie lanceert vijf unieke fietsroutes langs Brabantse boeren waar je lokaal en duurzaam voedsel kan kopen. Met deze campagne wil de BMF Brabanders kennis laten maken met boerenfamilies die zich inzetten voor natuur, milieu en klimaat op hun bedrijf.

De eerste routes zijn vanaf deze week beschikbaar zodat iedereen vanaf zaterdag 22 mei, de dag van de biodiversiteit, op pad kan langs de duurzame aanbieders. Je fietst bijvoorbeeld langs de Hillekens Hoeve in Etten-Leur, Bioboerderij ’t Schop in Hilvarenbeek en Het Kruidenrijk in Haaren.

De routes zijn onderdeel van de GoodFoodClub.nu, een landelijke campagne van de Natuur en Milieufederaties die bijdraagt aan de transitie van de landbouw in Nederland door het promoten van voedselaanbieders die op een zo natuurlijk mogelijke manier werken. Zo kies je als consument voor lokale producten die bijdragen aan herstel van biodiversiteit en zorg je voor een eerlijke prijs voor boeren en tuinders. Op de GoodFoodClub staan alle duurzame landwinkels, afhaalpunten en restaurants op een rij. Inmiddels zijn dat 48 aanbieders in Brabant en zo’n 600 in heel Nederland. Dit aantal groeit iedere week.

De fietsroutes zijn te vinden op www.goodfoodclub.nu/fietsroutes.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven