Live event op 8 en 9 september 2021

Organic Food Iberia keert dit jaar terug naar Ifema Madrid

Na de annulering van Organic Food Iberia van vorig jaar vanwege de pandemie, keert de beurs dit jaar terug naar de hallen van Ifema Madrid op 8 en 9 september 2021.

Organic Food Iberia zag in 2019 het licht dankzij de samenwerking tussen Diversified Communications en het Madrileense beursgebouw Ifema. Het event was een groot succes. Er was veel belangstelling van de media en er namen toen 5.420 professionals uit Spanje, Portugal en andere Europese landen deel. In totaal kon het publiek terecht bij bijna 500 exposanten. Het event kwam direct in de top 20 van de beste beurzen voor professionals in Spanje, zo berekende het Spaanse Instituut voor Goed Bestuur en Toegepaste Economie.

Volgens het laatste rapport van Ecovalia, de Spaanse beroepsvereniging voor biologische teelt, is de verkoop van biologische producten in Spanje het afgelopen jaar met 35% gestegen. De voorbije 5 jaar is ook het bio-areaal met 38% en de tewerkstelling in de sector met 40% toegenomen. Spanje is bovendien de grootste producent van biologisch voedsel van Europa en de derde grootste ter wereld. Dit is dus zonder twijfel een uitgelezen moment om deze beurs te laten plaatsvinden in de hoofdstad.

Wegens het coronavirus kon de beurs vorig jaar niet doorgaan, maar na gesprekken met exposanten, verantwoordelijken van de verschillende gewesten en kopers zagen de organisatoren een duidelijke behoefte om dit jaar de beurs weer te houden. De organisatie wil de sector opnieuw een ontmoetingsplaats aanbieden om zaken te doen en aan de buitenwereld tonen dat bio de laatste jaren flink aan belang heeft gewonnen.

Diego Granado Cumbres, secretaris-generaal van Ecovalia, de hoofdsponsor van het evenement, zei "enthousiast te zijn over de beslissing om de beurs van 8 tot 9 september te houden".

Organic Food Iberia wordt de eerste face-to-face agrifoodbeurs in Spanje na het uitbreken van het coronavirus en het wordt ongetwijfeld een stimulans voor de economie die best wat actie en opwinding kan gebruiken om mensen weer bijeen te brengen en zo de trein weer op de rails te krijgen.

Bron: revistaaral.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Rss Twitter

© BioJournaal.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven