Bio-label opent nieuwe deuren voor Dhana Chocolate

"Het was liefde op het eerste gezicht"

Tholen - Dhana Chocolate is gespecialiseerd in de productie van handgemaakte plantaardige en rauwe bio-bonbons. Het in Groningen gevestigde bedrijf is sinds 2020 Skal-gecertificeerd. De bonbons zijn onder meer in diverse natuurvoedingswinkels, delicatessewinkels en restaurants verkrijgbaar. Dit met name in het Noorden van ons land. Onlangs werden drie Ekoplaza's aan de lijst toegevoegd (Haren, Emmen en Drachten). Ook bij Ekoplaza Lemmer zijn de bonbons verkrijgbaar. "De Skal-certificering opent duidelijk deuren. Er zijn de afgelopen tijd 22 nieuwe klanten bijgekomen", vertelt oprichtster Danielle Vergonet.

Links bij Ekoplaza Haren en rechts bij Ekoplaza Emmen

Wat allereerst in het oog springt is de verpakking. "Deze zijn twee jaar geleden vernieuwd, in samenwerking met een ontwerper uit Groningen. Hij voelt precies aan wat ik wil en ik ben nog altijd enorm tevreden over het resultaat."

Zoektocht naar gezonde tussendoortjes
Danielle is al van jongs af aan bezig met gezond en lekker eten. "Ik vind het ontzettend belangrijk dat je je lichaam goed onderhoudt door goed te eten, te bewegen en te genieten. Zodat je vanuit die gezonde basis dingen kunt ondernemen." Ze merkte dat een gezonde levensstijl meer draait om je lekker voelen bij wat je eet, dan aan heel rigide diëten vasthouden. "Rond 2010 was ik op zoek naar lekkere en gezonde tussendoortjes, maar die waren in Groningen nauwelijks te vinden. Alle repen zaten vol suiker of het was een ontzettende muffe hap."

Gasten B&B als proefpanel
Na de kunstacademie vertrok Danielle voor een jaar naar Engeland. Ze werkte daar in een B&B. Haar zoektocht naar een lekker en gezond tussendoortjes ging daar verder. "Ik ontdekte daar een bonbon met rauwe cacao en het was liefde op het eerste gezicht. Ik proefde het en was ervan overtuigd dat dit het was. Alleen was hij niet zo lekker, dus besloot ik om hiermee aan de slag te gaan en er een gezond en lekker tussendoortje van te gaan maken." Rauwe chocolade is chocolade die niet verhit wordt boven 42 graden. "Dit houdt in dat de bonen enkel gefermenteerd worden op de plantage en vervolgens in zijn rauwe vorm verwerkt worden. Onder de 42 graden blijven alle voedingstoffen nog in tact."

In de B&B experimenteerde ze volop met rauwe chocolade. De bonbons vielen meteen in de smaak bij de gasten. Dat gaf Danielle bevestiging dat ze iets goeds in handen had. En zo ontstond het concept. Ze ging terug naar Nederland en begon daar Dhana Chocolate. "In het begin stond ik op biologische markten en gaf ik workshops. Inmiddels is dat uitgebreid naar online workshops en verkoop via de webshop en in biologische winkels. Ik ben zo blij dat steeds meer mensen van mijn bonbons genieten."

Bij Ekoplaza Emmen

Voor meer informatie:
Danielle Vergonet
Dhana Chocolate
Travertijnstraat 12
9743 SZ Groningen
06 33322638
daniellevergonet@hotmail.nl 
www.dhanachocolate.com 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven