Machandel breidt verder uit

Machandel in Haulerwijk groeit gestaag door. Vorig jaar kende de producent een omzet van 40 miljoen euro. Dit komt neer op een toename van 8,5 miljoen euro ten opzichte van 2019. Voor dit jaar verwacht directeur Han van der Loo dat Machandel een omzet van 45 miljoen kan gaan realiseren. Binnen vijf jaar mikt hij op 80 miljoen euro. "We willen elk jaar 10 tot 20 procent groeien."

De ingang van het kantoor van Machandel in Haulerwijk

Om deze ambitie waar te kunnen maken, zijn de afgelopen tijd de nodige stappen genomen. "We hebben onlangs de leegstaande panden van kippenslachter Frisia aangekocht. Ook zijn er 25 oud-werknemers van Frisia werkzaam bij Machandel, waarmee de teller qua aantal mensen die bij ons werkzaam zijn op 120 komt te staan. De gebouwen zullen worden gebruikt voor de opslag van conserven, maar in de toekomst mogelijk ook voor productie." Dit is niet alles: "Met het oog op verdere groei hebben we ook recht op eerste koop van een stuk grond van enkele duizenden vierkante meters bij ons eigen pand."

De pindalijn

Het bedrijf levert tussen de 400 en 500 biologisch-dynamische en biologische producten aan groothandels en distributeurs. Het merendeel daarvan gaat de grens over, voornamelijk naar Duitsland, Frankrijk, Engeland, Canada, Japan en Australië. Machandel vult de glazen potjes niet alleen met conserven, maar ook met onder meer sauzen, soepen, notenpasta's en tafelzuren.

Machandel werkt samen met zo'n 100 biologische en biodynamische tuin- en akkerbouwers. "De langdurige vertrouwensrelatie die we met hen hebben en met onze afnemers zijn de pijlers van ons succes", in principe zijn we strategische partners, aldus Han, die verwacht dat de vraag naar biologisch voedsel zeker nog verder zal gaan toenemen.

Voor meer informatie:
Machandel b.v.
+31 (0)516 425 020
info@machandel.com
www.machandel.com


Publicatiedatum:
© /Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven