Chiel Spruitenburg: "Van de biologische pinda’s hebben we nu ook de lekkerste gevonden"

Nieuw: PNUTS bio-pindakaas

Tholen - Nieuwkomer op de markt van biologische pindakaas is PNUTS. Onder dit merk zijn vanaf nu drie verschillende smaken verkrijgbaar: naturel, karamel-zeezout en kokos-chili. "Van de biologische pinda's hebben we nu ook de lekkerste gevonden. En wel in Amerika. De pinda's zijn licht gebrand. Dit geeft ze een heel natuurlijke notensmaak en maakt ze tot een ideale basis voor onze pindakaas", vertelt Chiel Spruitenburg.

Chiel is één van de 'Pindabazen' van De Pindakaaswinkel. Met PNUTS willen ze een nieuw segment bereiken. "PNUTS is echt een ander merk. Dit merk is bedoeld voor de biologische speciaalzaken. Wij durven onszelf wel smaakspecialisten in pindakaas te noemen. We vonden het heel jammer dat er in biologisch nog niet veel smaakvarianten verkrijgbaar zijn. Hoog tijd voor vernieuwing dus, daarom zijn we hiermee aan de slag gegaan."

"Zeker geen laf potje"
PNUTS wordt geheel zelf gemaakt in de makerij in Aalsmeer. Naast de naturel pindakaas is PNUTS er dus ook in karamel-zeezout en kokos-chili. "We hadden al chilipeper-citroengras en kokos-zeezout. Deze twee varianten hebben we dus gecombineerd tot de kokos-chili, mijn persoonlijke favoriet. Deze is lekker pittig, het is zeker geen laf potje, maar het heeft wel de authentieke pindakaassmaak. De basis van de karamel-zeezout is zoutarm. En het is gelukt om met best weinig zeezout er toch een zoutervaring in te brengen." Hij sluit ook zeker niet uit dat er in de toekomst nog meer smaken bij zullen komen. "We gaan eerst deze smaken testen. De eerste reacties zijn positief. We vinden het superleuk om smaken te maken, dus blijven we daar ook zeker mee bezig."

Links de kokos-chili en rechts de karamel-zeezout

PNUTS?
De naam heeft een duidelijk internationaal tintje. Een bewuste keuze, zo geeft Chiel aan. "We wilden een internationale naam en vinden simplisme heel fijn en goed passen bij pindakaas. Daardoor kwamen we al snel uit op PNUTS."

De biologische pindakaas van PNUTS zit vol eiwitten en goede vetten en is daarnaast ook zoutarm en vrij van palmolie. PNUTS biologische pindakaas wordt binnenkort opgenomen in verschillende bio-speciaalzaken in Nederland en is al te verkrijgen via de eigen webshop (www.pnutspeanutbutter.com).

Voor meer informatie:
Chiel Spruitenburg
PNUTS
chiel@pnutspeanutbutter.com 
www.pnutspeanutbutter.com 
Instagram


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven