Grootste biologische vertical farm in Peru schenkt groenten aan gaarkeukens

In Surco, een district in de provincie Lima, bevindt zich de grootste biologische vertical farm van Peru. Op meer dan 600 strekkende meter panelen, gelegen op een oppervlakte van 685 m² in het El Aire-park, staan 11.000 potten gemaakt van gerecyclede plastic flessen die elke 20 dagen tussen de 400 en 1.500 groenten voortbrengen.

De gemeente Santiago de Surco staat in voor de installatie, de teelt en de oogst. Er worden kwaliteitszaailingen en organische bemesting gebruikt, waarbij zoveel mogelijk wordt geprobeerd om plantenplagen en -ziekten te voorkomen.

Het initiatief zag het licht in 2020 en heeft tot doel bij te dragen aan de werkgelegenheid in het district, maar ook om voedzaam, eiwitrijk en biologisch geteeld voedsel te produceren dat wordt gedistribueerd aan de 24 gaarkeukens van de gemeente.

"Dit initiatief kadert in een ruimer plan voor de sociale en economische ontwikkeling van de inwoners van Surco en draagt bij aan de voedselvoorziening van meer dan 3.000 gezinnen met lage inkomens", legt burgemeester Jean Pierre Combe Portocarrero uit.

In de vertical farm worden onder meer sla, spinazie, koriander, peterselie, Chinese ui, radijs, wortelen, bieten en geneeskrachtige soorten zoals tijm, groene munt en rozemarijn geteeld.

Bron: andina.pe


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Rss Twitter

© BioJournaal.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven