Aanmeldingen van bedrijven welkom

De BioVelddag 2021 komt naar je toe deze zomer

De BioVelddag 2021 gaat door! Bedrijven en organisaties mogen zich aanmelden. Wel wordt het een velddag in aangepaste vorm: een zomer vol veldbezoeken bij de telers in de buurt – boeren en tuinders kunnen zelfstandig of in kleine groepjes de velden bezoeken. Daarnaast biedt de Velddag een gloednieuw website-platform vol innovaties van bedrijven en onderzoeksinstellingen. Met deze kruising tussen online en activiteiten in het veld wil de organisatie het unieke karakter van de BioVelddag behouden. 

Een gloednieuw Biovelddag platform
De Biovelddag 2021 biedt een online platform van 22 juni tot 30 september 2021 met allerlei kennis en informatie voor geïnteresseerde boeren en tuinders ‘vanuit je luie stoel of trekker’. Bedrijven kunnen zich op dit platform presenteren, met tekst, links en video. De velddag biedt extra zichtbaarheid voor bedrijven en organisaties die met video werken. Denk aan filmpjes van machines of korte vlogs van rassen, akkers of teeltwijzen door het seizoen heen. Film biedt tenslotte uitzonderlijk veel mogelijkheden om te delen, te bewaren en terug te kijken.    

Aanmelden voor het nieuwe Biovelddag platform kan via www.biovelddag.nl. Er zijn verschillende deelnamepakketten, deelname is al mogelijk vanaf €150.-. Sponsoren krijgen extra zichtbaarheid op de nieuwe Biovelddag website.

Veldbezoeken door heel Nederland
Via veldbezoeken bij telers in de buurt heeft iedere boer of tuinder de kans zelf een interessante akker of proef te bekijken. Live en zelfstandig kunnen bezoekers door de zomer heen op excursie naar velden in heel Nederland. Bij het bekijken van een interessante akker of proefveld is ter plaatse een informatieve podcast te luisteren; horen, zien en voelen. In september volgen workshops met de resultaten van een seizoen ‘De BioVelddag komt naar je toe deze zomer’ en is er ruimte voor contact en vragen. Deze workshops zijn online en misschien live.

De organisatie is op zoek naar mooie excursievelden die voldoen aan de volgende criteria:

  • Het veld ligt in de buitenlucht (geen glastuinbouw of overdekte ruimte)
  • Er staat een zichtbare, interessante proef of demoveld gerelateerd aan de biologische teelt. Dit kan van alles zijn: van rassenproeven tot strokenteelt, en van bijzondere bemesting tot innovatieve bodembewerking.
  • Het veld is makkelijk toegankelijk vanaf de openbare weg. Parkeergelegenheid kan worden gecreëerd in de buurt van het veld. 

Bedrijven of organisaties die een mooie veldexcursie willen verzorgen, kunnen zich melden via een mail naar velddag@wur.nl. Het deelnamepakket van het excursieveld wordt één-op-één geregeld. Deze optie is niet te vinden via het aanmeldformulier, dus aanmelden kan per mail. Deelname is beperkt.

De BioVelddag wordt samen met de sector en belangenverenigingen georganiseerd door: Open teelten- WUR, Louis Bolk Instituut, Agrifirm en de BioAcademy. Voor meer informatie en aanmelden: www.biovelddag.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven