Eerste Europese biologische pitloze druiven geoogst in Italië

“Over een dag of tien worden de eerste Europese biologische pitloze druiven geoogst”, zegt Simone Raniolo, partner van Il Castello in Mazzarrone (CT), een gebied met druiven met BGA-label.

Simone Raniolo

Il Castello is enkele jaren geleden toegetreden tot de OP Opens, onder voorzitterschap van Salvatore Consoli, en heeft zijn wortels in de Siciliaanse tuinbouwtraditie. Met Simone Raniolo komt er een frisse wind, die innovatie combineert met de meest gevestigde methoden voor de teelt en de afzet van druiven.

“Ik heb geprobeerd een jeugdig imago te introduceren en tegelijkertijd tastbare resultaten op het marktfront te boeken. Daarom richt ik me zowel op biologische als op pitloze rassen. Ik kan met trots zeggen dat ons bedrijf vandaag nog steeds in de voorhoede staat. Dankzij een nauwkeurige planning en programmering, uitgevoerd in overleg met onze klanten, behoren wij tot de eerste bedrijven op de internationale markten met vroege, pitloze en biologische druiven. Het is een optimale combinatie, die ons veel voldoening schenkt.”

“Biologische pitloze druiven zijn een niche. Onze kernactiviteit heeft betrekking op de conventionele teelt, zowel met als zonder pitten. We hebben ook een uitstekend assortiment biologische druiven, zowel met als zonder pitten. We zijn enkele dagen geleden begonnen met de oogst van onze conventionele vroegrijpe Victoria en Black Magic en dit zal in de komende weken geleidelijk toenemen. Onze referentiemarkten zijn Zwitserland, Duitsland, Frankrijk en Italië.”

Il Castello werd begin jaren 80 opgericht door Biagio Consoli en omvat vandaag de dag 230 hectare, waarvan er tien bestemd zijn voor biologische pitloze druiven, die in kassen worden geteeld. Het is een modern bedrijft dat door de jaren heen in staat is geweest om aan de behoeften van de Italiaanse en buitenlandse markten en winkelketens te voldoen. Het biedt een gecontroleerd en gecertificeerd gewas aan volgens de belangrijkste internationale normen.

Conventionele teelt
Black Magic, van mei tot augustus. Vittoria, van mei tot september. Italia, van augustus tot december. Red Globe, van juli tot november. Black Pearl, van augustus tot december. Seedless Superior, van juni tot september. Crimson, van september tot december. Black Seedless, van juni tot augustus. Red Seedless, van juni tot augustus. Pink Muscat, van juni tot augustus. Wit Pitloos, van juni tot september.

Biologische teelt
Victory, van juni tot augustus. Black Magic, van juni tot juli. Italia, van augustus tot oktober. Red Globe, van augustus tot september. Seedless Superior, van juni tot september. Arra, van juni tot juli. Black Seedless, van juni tot augustus. Red Seedless, van juli tot september. White Seedless, van juli tot september.

Voor meer informatie:
OP Opens 
+39 0933 29779
info@opopens.it 
www.opopens.it 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven