Diploma voor eerste keurmeester APK 3

Silvan Leenaerts mag zich de eerste keurmeester APK 3 van Nederland noemen. De 43-jarige ondernemer uit Zundert doorliep met succes het examen en ontving dinsdag 11 mei 2021 naast zijn diploma een oorkonde en cadeaus, uitgereikt door IBKI en de RDW.

APK 3 is de periodieke keuring van land- en bosbouwtrekkers op wielen die sneller gaan dan 40 km/u. Deze is per 1 mei 2021 van start gegaan. De RDW ziet er op toe, net als bij APK 1 (vrachtwagens en aanhangwagens) en APK 2 (personenauto’s en lichte bedrijfsauto’s) dat de keuringen volgens de regels worden uitgevoerd. Silvan is eigenaar en directeur van De Bruijn Mechanisatiebedrijf. Een bedrijf met tien mensen in dienst die druk zijn met verkoop, onderhoud en reparatie van trekkers, andere landbouwvoertuigen en heftrucks en straks met APK 3 keuringen.

V.l.n.r.: Anton van der Heijden (RDW), Willem Rijnberg (RDW), Silvan Leenaerts en André Vreman (IBKI).

Richtlijnen
Silvan’s diploma, oorkonde en bijbehorende bloemen werden (met inachtneming van de richtlijnen van het RIVM) overhandigd door Willem Rijnberg, manager toezicht van de RDW en Anton van der Heijden, relatiemanager van de RDW. Ook aanwezig bij de kleinschalige bijeenkomst was André Vreman namens IBKI. Dat is de organisatie die de examens voor keurmeester APK 3 begeleidt en afneemt. IBKI is ook verantwoordelijk voor de examens voor keurmeester APK 1 en APK 2.

Veiliger verkeer 
Willem Rijnberg feliciteerde namens de RDW de nieuwe APK 3-keurmeester en sprak zijn tevredenheid uit over de start van de APK 3 begin deze maand. “Ik ben opgewekt dat zowel de branche, als wij als toezichthouder klaar zijn om ook deze voertuigen aan een periodieke keuring te onderwerpen. Net als APK 1 en APK 2 gaat ook APK 3 het verkeer weer iets veiliger maken. Juist omdat het nu echt gaat beginnen, is het belangrijk om samen op te trekken en elkaar waar mogelijk te helpen om de APK 3, net als APK 1 en 2, een geoliede machine te laten worden.

Voor meer informatie: www.rdw.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven