Meijer Potato:

Phytophthora resistente Acoustic geschikt voor gangbare en biologische teelt

De markt, vandaag de dag, vraagt om robuuste en duurzame aardappelen. Daarom heeft Meijer Potato een robuuste generatie aardappelrassen ontwikkeld. In het bijzonder is er een groeiende vraag naar de tafelaardappel Acoustic: 

  • Dit ras produceert makkelijk een hoge vermarktbare opbrengst in verschillende klimaten en op verschillende grondsoorten.
  • Door de Phytophthora resistentie is Acoustic geschikt voor zowel de gangbare als biologische teelt. Acoustic vraagt een lage input aan gewasbeschermingsmiddelen en stikstof. 
    Acoustic produceert smaakvolle, rond ovale, uniforme en lichtgele knollen met een mooie schil. Deze vastkokende bewaaraardappel, met een gemiddelde rijptijd, is zeer geschikt voor koken en bakken.  

Acoustic foto’s uit verschillende gebieden

Links:Acoustic oogst 2021 (Israël)                                 
Rechts: Acoustic teelt 2021 (Spanje)


Acoustic volume per land
Op onderstaande kaart is te zien in welke landen Acoustic wordt geteeld in 2021. Dit geeft aan dat Acoustic geschikt is voor verschillende klimaten en grondsoorten. Met de strategische introductie werken we aan een jaarrond levering aan Europese retailers. De vroege export van Israël naar het Europese continent was succesvol.


Vroege oogst Acoustic
In Adana, Turkije wordt de vroege oogst van Acoustic nu geoogst. Zoals op de foto rechts is te zien, hebben ze daar een goede oogst. Dit ondanks twee incidenten van vorstschade aan het begin van de teelt. Ook dit geeft aan dat een robuust aardappelras zoals Acoustic stabiel blijft in verschillende klimaten.


Voor meer informatie: Meijer Potato
+31 (0)113 - 76 01 00
info@meijerpotato.com 
www.meijerpotato.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven