Johanna Huiberts kokkerelt met tulpenbollen

"Sterrenrestaurants vroegen al snel naar onze tulpenbollen"

Als kind zat Johanna Huiberts al tussen de bloemen. Op 58-jarige leeftijd is dat niet anders. Samen met haar man John runt ze namelijk het bedrijf 'Huiberts Biologische Bloembollen' in het Noord-Nederlandse dorp Sint Maartensvlotbrug. "Sterrenrestaurants vroegen al snel naar onze tulpenbollen. Dat wekte mijn nieuwsgierigheid waardoor ik er zelf mee begon te kokkerellen", zegt ze.

Johanna groeide op in een echt tuindersgezin. Haar vader is de zoon van een bloembollenkweker en startte samen met haar moeder een bloemenkwekerij. "Ik ben dus echt opgegroeid tussen de tulpen, hyacinten, alliums en nog veel meer andere bloemen", zegt ze.

Na haar middelbare school koos Johanna voor de richting Dierenverzorging. Maar het toeval wil dat ze haar man John ontmoette, die samen met zijn ouders – je raadt het nooit – bloembollen teelde. En zo kwam ze opnieuw tussen de bloemen en bollen terecht.

Van gangbaar naar biologisch
"Wij teelden op de gangbare manier", vertelt Johanna. "Maar toen we in 2013 doorhadden dat ziektes en plagen niet meer te beheersen waren met chemie, beslisten we om het over een andere boeg te gooien. John volgde een cursus Bodembiologie waarbij hij leerde dat heel veel wat wij deden een negatieve invloed op de bodem heeft. Sindsdien kiezen we voor bio."

Klik hier om verder te lezen.

Bron: Velt.nu


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Rss Twitter

© BioJournaal.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven