Jan Groen, Green Organics:

"Wij omarmen Green Deal en eiwittransitie"

De biologische sector, of liever gezegd: de biologische beweging, is volop in beweging. Als één van de pioniers en voorlopers in de biologische AGF-sector werkt Green Organics aan het realiseren van de Green Deal en Farm to Fork Strategy doelstellingen die Frans Timmermans en Diederik Samson 20 mei vorig jaar in Brussel lanceerden. Twee belangrijke Green Deal hoofddoelen zijn: 1.) 25% van de landbouw moet biologisch zijn in 2030 en 2.) de chemische gewasbeschermingsmiddelen in de landbouw moeten met 50% gereduceerd zijn in 2030.

Marit van den Brand (Agronomist), Perry Leemans (Purchase & Sales Manager) en Wilco Remijn (Agronomist)

Green Organics is breed actief in de groothandel en retailmarkt, evenals in de verwerkende industrie markt, zoals onder meer conserven-, diepvries- en sap fabrieken. "Het bijzondere aan onze activiteiten is dat wij de gehele productketen van zaadinkoop tot en met eindproduct beheren, organiseren en uitvoeren voor onze klanten, zowel in Nederland uiteraard als door geheel Europa", vertelt Jan Groen. "Alles in één hand waar het gaat om het vertalen van de marktvraag naar de teelt bij de telers op het land. Dan hebben we het over inkoop, verkoop, teeltbegeleiding, oogstbegeleiding, kwaliteit bewaking in alle facetten, logistiek, sorteren, verpakken, opslag, voorraadbeheer tot en met de financiële administratie en afwikkeling aan toe. Kortom, alles onder één dak, met ons team werken wij 24/7 aan het invulling geven aan en het realiseren van de productvraag en wensen van onze afnemers en leveranciers." 

Spanje
Sinds afgelopen jaar bedient Green Organics ook in eigen beheer 'anticyclisch' de Europese markt vanuit Spanje met zorgvuldig geselecteerde 'eigen' telers. "Onze Aerea Manager Spanje begeleidt onze Spaanse telers en leveranciers geheel op de Green Organics manier om onze afnemers just in time van de juiste kwalitatief hoogwaardige biologische producten te voorzien."

Sojabonen
Sinds 2018 is Green Organics ook actief met de teelt van sojabonen voor humane consumptie in Nederland. "Binnen Dutchsoy wordt samengewerkt met een enthousiaste groep sojatelers aan het telen en in de markt brengen van Nederlandse (vries)verse sojabonen, ook wel “the Green Heroes” genoemd. Daarbij spelen ook de Provincie Flevoland en Horizon Flevoland een faciliterende, ontwikkelende en stimulerende rol om zo de eiwittransitie extra kracht bij te zetten. Geen automatische vanzelf gebaande paden die met Dutchsoy bewandeld worden, maar wel de ontwikkeling van de toekomst. Ook dat past bij de Green Organics Bedrijvengroep, nieuwe pionierende uitdagingen aangaan en waar mogelijk succes realiseren."

Dichterbij dan we denken
"In de overtuiging van Green Organics gaat de Provincie Flevoland de eerste Nederlandse provincie zijn die de 25% biologische landbouw grens gaat behalen en doorbreken. Flevoland zit nu al op ruim 15%, dus de weg naar 25% in 2030 ligt dichterbij dan we denken. Green Organics is er klaar voor, wij helpen graag mee de Green Deal doelen te realiseren", besluit Jan.

Voor meer informatie:
Jan Groen
Green Organics
De Kromme Rijn 1
8253 RG Dronten
+31 (0)321 385340
jan@greenorganics.nl  
www.greenorganics.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven