Triodos verkozen tot beste bank van Nederland

Voor het derde opeenvolgende jaar heeft Forbes, in samenwerking met marktonderzoeksbureau Statista, meer dan 43.000 klanten uit 28 verschillende landen gevraagd naar hun mening over hun huidige (en vroegere) bank. De klanten beoordeelden hun financiële dienstverlener op basis van onder andere algemene tevredenheid, vertrouwen, digitale diensten en financieel advies.

Triodos eindigt in Nederland op de eerste plek. De top vijf wordt verder gecomplementeerd door ASN Bank, RegioBank, Rabobank en SNS. Het is niet de eerste keer dat Triodos dit jaar in de prijzen valt. De bank behaalde ook al de vierde plek (met een 8,7 als score) in een onderzoek van de Consumentenbond. Tevens werd Triodos een maand geleden uitgeroepen tot de beste (thuis)werkgever van de regio Utrecht.

Een positieve impact en solide groei
Los van zijn uitstekende reputatie kan Triodos Bank terugkijken op een goed jaar. Bij de presentatie van de jaarcijfers vertelde Raad van Bestuur-voorzitter Peter Blom dat Triodos, ondanks de coronacrisis,  in 2020 een positieve impact en solide groei heeft kunnen realiseren. “Zowel onze kredietportefeuille als onze vermogensbeheeractiviteiten droegen bij aan deze groei.”

Tevens liet Blom weten dat Triodos middels haar middellange en lange termijn financieringen bijdraagt aan een reset van de economie. “Een reset die zal leiden tot een economie die duurzamer en sociaal inclusiever is. Veel van onze klanten en de bedrijven die we financieren lopen voorop in een snel veranderd economisch paradigma en Triodos zal hen ondersteunen bij het realiseren van deze ambitie.”

Bron: Banken.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Rss Twitter

© BioJournaal.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven