Samenaankoop Velt bio-bloembollen kan nog tot 20 mei

Massale belangstelling voor biologische bloembollen

Velt, Vereniging voor ecologisch leven en tuinieren, biedt nog tot 20 mei de mogelijkheid om via een samenaankoop biologische bloembollen te bestellen. Vorig jaar waren rond deze tijd 1400 bestellingen geplaatst, dit jaar staat de teller al op 2400 waarmee 530.000 biologische bloembollen zijn verkocht. Velt verwacht dat het record van 600.000 bollen ruim wordt overschreden. De top 3 van meest verkochte bollen zijn: Crocus tommasinianus 'Ruby Giant', Narcissus cyclamineus 'Tête à Tête' en Scilla siberica.

Velt lanceerde haar bio-bloembollenactie in 2019 voor het eerst. "Via deze samenaankoop willen we graag helpen de vraag naar biologisch geteelde bloembollen te vergroten, zodat het voor telers aantrekkelijk wordt om over te stappen naar biologische teelt", vertelt Yacine Ryckebusch, coördinator van deze samenaankoop. "Want helaas is nu slechts minder dan 1% van de geteelde bloembollen in Nederland van biologische teelt."

De samenaankoop staat ook open voor niet leden van Velt. Maar Velt-leden kopen met korting de biologische bloembollen. Het assortiment biedt bloemen die zo dicht mogelijk aanleunen bij de wilde vorm omdat zij voor insecten het aantrekkelijkst zijn. Winterhard bovendien, zodat de bloembollen jaar na jaar bloemen opleveren.

Voor meer informatie: mirjam@velt.nu en www.velt.nu 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven