Pajottenlander overgedragen aan nieuwe generatie

Een nieuwe lente, een nieuw geluid. Ook bij Pajottenlander bloeit dit jaar iets nieuws. Niet alleen werd er een nieuw product gelanceerd, oprichter Peter Vandendaele geeft de fakkel door aan een nieuw gezicht. Camille Depuydt zal het bedrijf verder gaan leiden.

Pajottenlander ontstond in 1987 toen Peter de overvloed aan biologische appelen perste tot natuurtroebel sap en de verkoop begon te lopen. Wat begon als hobby, groeide uit tot een toonaangevend bedrijf van biologische fruit- en groentesappen, en enkele fruitbereidingen. Al die jaren bleef het bedrijf trouw aan de basiswaarden: kwaliteit op elk vlak, respect voor alle partners, eerbied voor de natuur, gezonde eerlijke producten maken. Na 34 jaar met hart en ziel gewerkt te hebben aan de organische uitbouw van het bedrijf, kwam stilletjesaan het moment om de fakkel door te geven aan de volgende generatie. Geen beter moment dan de lente voor een nieuwe bloei.

Peter Vandendaele geeft de fakkel door aan Camille Depuydt.

Frisse wind
Camille Depuydt doorkruiste het pad van Pajottenlander, en de klik was er meteen. Camille is een gepassioneerde jonge dame, bruisend van energie, opgegroeid in de natuur, met het grootste respect voor alles en iedereen, gebeten door gezonde voeding. Na eerst mooie ervaringen te hebben opgedaan in de wereld van de retail, marketing en sales besloot Camille om haar job als manager van een groot e-commerce bedrijf vaarwel te zeggen, haar droom na te jagen, en zelf ondernemer te worden. Haar passie gecombineerd met zin voor ondernemen paste perfect in het plaatje van Pajottenlander. Peter heeft er dan ook het volste vertrouwen in dat zij een volgend hoofdstuk kan schrijven aan het authentieke verhaal van Pajottenlander, en dat ze het bedrijf verder kan leiden en ontwikkelen op een wijze die aangepast is aan de noden van deze tijd, vernieuwend en met een frisse wind.

Granendranken
Een tweede nieuwigheid bij Pajottenlander zijn de granendranken in milieuvriendelijke glazen statiegeldflessen. Vooraleer Peter de fakkel wilde overdragen heeft hij alles op alles gezet om dit project nog te kunnen realiseren. Zelf fervente gebruiker van haverdrank, amandeldrank, en andere granendranken, stoorde de afvalberg van brik- en petverpakkingen enorm. Zo groeide het idee om granendranken in herbruikbare glazen flessen te kunnen produceren.

De eerste producten die Pajottenlander op de markt brengt zijn haverdrank, haver-amandel en haver-calcium. Geproduceerd met volkoren haver, lichtjes geroosterde amandelen en natuurlijke calcium (Lithothamnium calcareum).De kwaliteit is dezelfde topkwaliteit die Pajottenlander hanteert voor alle sappen en dranken. De drie soorten haverdranken van Pajottenlander zijn volledig plantaardig, glutenvrij, ongezoet en lactosevrij. Zowel koud als warm te gebruiken. In België zijn de haverdranken een groot succes, en worden door verschillende groothandelaars verdeeld. Voor Nederland is het bedrijf nog op zoek naar een trouwe verdeler. Dit is de laatste mooie realisatie van Peter binnen Pajottenlander.

Verder bouwen
Peter en Linda blijven Camille bijstaan totdat ze met een gerust gemoed kan verder bouwen op de stevige fundamenten die er zijn. Om in het vakjargon te blijven: totdat de ent zich voldoende genesteld heeft op het stevige wortelstelsel en onderstam.

Suzy blijft paraat in het bedrijf. Nieuwe krachten zijn in aantocht. Peter hoopt om te kunnen eindigen zoals het allemaal begon, namelijk met biologische fruitteelt als hobby. Dan is de cirkel rond. En Camille is ongelooflijk blij om deel uit te maken van een sector met stuk voor stuk gepassioneerde mensen die duurzaam ondernemen, en staat te popelen kennis te maken met de sector, tijdens evenementen, beurzen en in between.

Voor meer informatie:
Pajottenlander
+32 2 360 35 55
www.pajottenlander.be

Camille Depuydt
camille@pajottenlander.be 

Peter Vandendaele
peter@pajottenlander.be (nog eventjes!)


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven