Arie van den Berg, Hoeve Ackerdijk in BinnensteBuiten

"Met weidevogels en met biologisch kunnen we een stap vooruit zetten naar een volgende generatie"

In de BinnensteBuiten-uitzending van gisterenavond ging Arie van den Berg vogelspotten op eigen land. De biologische boer uit Schipluiden liet zien hoe de grote variatie in grassoorten veel weidevogels aantrekt en hoe hij nesten van de grutto, kievit en het visdiefje probeert te beschermen tegen predatoren. 

Arie streeft naar een landbouw die samengaat met natuur. Zo hoopt hij dat er een veel groter oppervlakte van Nederland beschikbaar kan worden gesteld voor weidevogels, terwijl ook de boeren een inkomen verdienen. "We zijn een standaard bedrijf ooit begonnen en zijn doorgegroeid naar een bedrijf waarbij je kijkt naar de omgeving. En naar wat de consument vraagt. Met weidevogels en met biologisch kunnen we weer een stap vooruit zetten naar een volgende generatie", zegt Arie.

Bas van den Berg zal Hoeve Ackerdijk overnemen en de richting die zijn opa heeft ingezet met de omschakeling naar biologisch, vervolgen. "Ik wil kijken welke stappen we daar nog meer in kunnen nemen. We zitten zo dichtbij de stad, het is de uitdaging om daar de beste relatie mee te vinden." 

Begin dit jaar gaf Arie het startschot voor het korteketenproject Rotterdam de boer op! waarmee regionaal geproduceerd voedsel naar de stad wordt gebracht.

Klik hier om het fragment terug te kijken.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Rss Twitter

© BioJournaal.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven