"Haverkoek met biologische haver mocht in ons assortiment niet ontbreken"

Zuiver&Koek is online

Zuiver&Koek is een nieuwe webshop voor zuivere koek. In de baksels worden alleen plantaardige ingrediënten verwerkt en een groot deel van de ingrediënten is van biologische afkomst. Er zijn 6 verschillende koeken verkrijgbaar: Geroosterde kokos cranberry, Triple ginger, Citroen aardbei, Miso chocolate, Brownie Chocolate en een haverkoek.

De koekenbakkers van Zuiver&Koek, Tim en Ruth, hebben elkaar 7 jaar geleden leren kennen via hun bijbaan. Ze verkochten broodjes op het station in Den Bosch. Daarna hebben ze altijd contact gehouden en zijn ze goede vrienden gebleven. Ruth Mollema vertelt in dit artikel wat meer over het ontstaan van Zuiver&Koek.

Tim en Ruth

"Eén van de grootste raakvlakken die we samen hebben is ons enthousiasme over alles wat met eten te maken heeft en we hebben altijd gezegd dat we ooit samen een bedrijfje rondom eten gaan oprichten. Waarin? Dat maakt niet zoveel uit, als we onze enthousiasme en creativiteit er maar in kwijt kunnen. Ik ben sinds begin dit jaar overgestapt van een vegetarisch op een veganistisch dieet, mede daardoor zijn we op het idee gekomen om ons op dit groeiende segment te richten", vertelt Ruth.

De 'koekenbakkers' zijn heel planeet-bewust bezig. "We proberen in onze bedrijfsvoering zoveel mogelijk duurzaamheid in acht te nemen en onze ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te maken. Dit doen we onder andere door alleen plantaardige ingrediënten in onze baksels te verwerken. Daarnaast gebruiken we geen plastic verpakkingsmateriaal en is een groot deel van onze ingrediënten van biologische afkomst en dichtbij huis gezocht: voor de herkomst van onze biologische ingrediënten mogen wij namelijk gebruik maken van de voorraad grondstoffen van de Meesters van de Halm. Zij spelen een hele grote rol in ons bestaan omdat we gebruik mogen maken van hun belevingsruimte waar een hele mooie keuken inclusief industriële oven staat die wij mogen gebruiken. Dit gaf ons een vliegende start en daarom mocht een haverkoek met biologische haver van Meesters van De Halm in ons assortiment natuurlijk niet ontbreken!"

Ruth gaat ook nog in op het bio-aandeel van de ingrediënten. "Op dit moment gebruiken we ongeveer 70% aan biologische ingrediënten. Onder andere: het meel, kokosolie, rozijnen, cranberry's, haver, kokos, walnoten en gevriesdroogde aardbei. De haverkoek wordt binnenkort 100% biologisch." 

Voor meer informatie: hallo@zuiverekoek-shop.nl en www.zuiverekoek-shop.nl


Publicatiedatum:
© /Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven