Uitzenders willen helpen met prikken

“Laat uitzenders helpen bij de vaccinatiecampagne voor arbeidsmigranten. We vinden dat arbeidsmigranten geen tweederangs burgers zijn en voelen ons medeverantwoordelijk voor hun gezondheid en veilige woon- en werkomstandigheden.” Dit aanbod doet directeur Jurriën Koops van de Algemene Bond Uitzendondernemingen (ABU) in een brief aan de ministers van VWS, SZW en BZK.

Probleem is dat arbeidsmigranten vaak lastig zijn te bereiken: ze staan niet altijd geregistreerd bij de gemeenten waar ze wonen én zijn vaak de Nederlandse taal niet machtig. Dit vraagt om maatwerk, waarvoor de ABU een aantal oplossingen biedt.

Een van die voorgestelde oplossingen is de mogelijkheid om arbeidsmigranten groepsgewijs te laten vaccineren: op de priklocaties of op de huisvestingslocaties. Koops: “Dan weten we zeker dat zoveel mogelijk arbeidsmigranten die in Nederland een vaccinatie willen die ook kunnen krijgen. Een andere mogelijke oplossing is dat arbodiensten die werken voor de betrokken uitzenders de vaccinatie ter hand mogen nemen."

Bron: ABU


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Rss Twitter

© BioJournaal.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven