Biologische verkoop binnen Coop Denemarken boekt record in 2020

De verkoop van biologische producten bij Coop Denemarken is in 2020 meer dan ooit tevoren gestegen. In de 1000 winkels van Coop en in de supermarktketens Kvickly, SuperBrugsen, Dagli´Brugsen, Fakta, Irma en Coop365, alsook op de online winkel, Coop.dk Mad.

In totaal steeg de omzet met ongeveer 17 procent, waardoor voor het eerst de grens van vier miljard DKK werd overschreden. De grootste stijging deed zich voor in Dagli´Brugsen en Fakta.

De nieuwe keten van goedkope supermarkten Coop365 heeft vanaf het begin een van de hoogste biologische aandelen, alleen overtroffen door Irma en Coop.dk 

Meel en fruit
Twee productgroepen vallen op in de stijgende verkopen. Meel, dat al een groot biologisch aandeel heeft, is van 2019 tot 2020 met 33 procent gegroeid. Daarnaast is de verkoop van fruit met 36 procent gestegen - deels doordat de hele Coop vanaf 1 januari 2020 alleen nog maar biologische bananen verkoopt.

"De trend wordt ongetwijfeld versterkt door Corona, waar meer mensen tijd hebben gehad om zelf te bakken en te koken. Maar het toont ook aan dat er nog veel potentieel is als we erin slagen meer nieuwe biologische producten te ontwikkelen," zegt Coop CSR-manager Thomas Roland.

De Deense Coop heeft zich als doel gesteld om de verkoop van biologische producten tussen 2020 en 2025 met nog eens 60 procent te laten groeien.

Bron: Coop.dk


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven