Leo Stoker, Q-Cape:

"Dit seizoen starten we met de levering van 1500 ton biologische zoete aardappelen"

De bewustwording van gezonde voeding neemt toe bij de consument. In dit voedingspatroon past de biologische zoete aardappel perfect. Het huidige aanbod is niet voldoende, vindt Q-cape, die daar verandering in wil brengen.

"In Zuid-Afrika werken wij al jaren samen met betrouwbare telers van biologische pompoenen", vertelt Leo Stoker. "Een aantal van hen hebben dit seizoen ook biologische zoete aardappelen geteeld. Deze telers hebben geïnvesteerd in grote koelkamers. Wanneer de zoete aardappelen geoogst zijn, worden deze twee weken in de koelkamers bewaard voor uitstekende kwaliteit en houdbaarheid. Dit seizoen starten we naar verwachting met de levering van 1500 ton zoete aardappelen."

"In samenwerking met Van de Weerd pompoenen hebben we de eerste en enige biologische sorteer- en verpaklijn in Nederland opgezet voor het verwerken van de zoete aardappelen. Deze lijn is vrijwel helemaal geautomatiseerd waarbij diverse maatsorteringen en verpakkingen mogelijk zijn." De bio zoete aardappelen, herkenbaar als Cape-Sweet, zijn beschikbaar van april tot augustus.

Voor meer informatie:
Q-cape
Boudewijnlaan 19
8251 RS Dronten
+31 (0)622 121 852
info@qcape.nl  
www.organic-cape.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven