Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Duizendste AVP-zwijn in Duitsland

Het aantal besmette zwijnen in Duitsland is de duizend gepasseerd, de teller staat op dit moment op 1.016. De besmettingsdruk vanuit Polen is groot. Uit een analyse van de NVWA blijkt dat er geen varkens naar of van besmette gebieden zijn geĆÆmporteerd en/of geĆ«xporteerd.

In verschillende gebieden worden in samenwerking met de regionale jagersvereniging en regionale LTO's 'zwijnen-tafels' opgezet. Deze tafels bekijken de aanpak van zwijnen in het gebied, middels bijvoorbeeld jacht en afrasteringen. Ook heeft er afgelopen week weer een preventie-overleg plaatsgevonden, met onder meer: ministerie LNV, GD, Vee & Logistiek en Nevedi. Hier is onder andere gesproken over het plaatsen van meer waarschuwingsborden en een sectorbrede oefening.

AVP-preventiescan
Verder wordt hard gewerkt aan de AVP-preventiescan. Deze scan is gericht op de externe biosecurity en omvat ongeveer tien vragen die inzicht geven in eventuele 'lekkages' in de externe biosecurity op het bedrijf. Er komt een scan voor buitenvarkens, voor biologisch gehouden varkens en voor regulier gehouden varkens. De scan is vanaf juli te vinden op de website van Vitale Varkenshouderij. De scan vloeit voort uit de Roadmap Afrikaanse varkenspest die eind mei 2020 werd gepresenteerd.

Bron: LLBT

Publicatiedatum: