Derde verpakkingsmachine geïmplementeerd

UniPharma bespaart jaarlijks 24,6 ton plastic met papieren opvulmateriaal

Dankzij het overgaan naar papieren opvulmateriaal bespaart UniPharma bij het opvullen van haar verzenddozen jaarlijks 24,6 ton plastic. Het gebruikte papieren opvulmateriaal kan gewoon bij het oud papier en gerecycled worden. Bovendien is het door UniPharma gebruikte opvulmateriaal sinds 22 maart jongstleden FSC®-gecertificeerd (Forest Stewardship Council®).

Naast het voor een groot deel uitbannen van het plastic opvulmateriaal heeft de introductie van haar innovatieve inpaklijnen, die dozen insnijden tot het niveau van het hoogste product, ervoor gezorgd dat UniPharma überhaupt geen opvulmateriaal meer hoeft te gebruiken in 77% van haar zendingen.

UniPharma breidt uit met een derde verpakkingsmachine
Na de start met automatisch verpakken in november 2019 heeft UniPharma in april de derde Verpakkingsmachine geïmplementeerd. Door de grote toename in aantal klanten en dus het aantal verzendeenheden zou de capaciteit van de bestaande twee machines in september haar maximum bereiken. Door de uitbreiding met de derde machine en een aantal efficiency wijzigingen in de toevoer conveyors is de maximale verwerkingscapaciteit met 65% vergroot.

De invoering van het papieren opvulmateriaal en de nieuwe inpaklijnen is onderdeel van de omvangrijke duurzaamheidsstrategie van UniPharma. Zo kon UniPharma al circa 22% aan verpakkingsmateriaal reduceren of optimaliseren.

Een ander voordeel van beide duurzaamheids-verbeteringen is dat het aantal vrachtwagen-bewegingen in verhouding tot de groei van het aantal verzendeenheden teruggebracht kan worden. Immers UniPharma vervoert minder lucht en daar worden we allemaal beter van.

Voor meer informatie: verkoop@unipharma.nl en www.unipharma.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Rss Twitter

© BioJournaal.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven