Pittige tijden aangebroken

Het zijn pittige tijden bij Organic Flavour Company in Veenendaal, want deze week is een container met Bird's Eye Chillies uit Uganda aangekomen. De Bird's Eye Chillies zijn één van de scherpste chillies in de wereld.

Uganda ligt in Oost-Centraal Afrika. Het gebied waar de Bird’s Eye Chillies vandaan komen is Arua, wat in het noordoosten van het land ligt, tegen de grens van Congo aan. In 2016 is in deze regio een nieuw project met onder andere Bird's Eyes Chillies opgestart. Inmiddels zijn er ruim 23.400 kleinschalige boeren bij betrokken, die een eigen stuk land hebben en waar zij ook andere gewassen verbouwen, zoals cassave, maïs, papajaplanten, mango's en dergelijke.

De Afrikaanse Bird's Eyes Chillies, de capsicum annuum L, zijn familie van de tabasco peper. De Chillies worden twee keer per jaar geoogst aan het begin van het droge seizoen. De rijpe en rode vruchten worden hand geplukt door de boeren en daarna aan de zon gedroogd op kleden.

Bij aankomst in Veenendaal worden de Bird's Eyes Chillies geanalyseerd op pesticiden, micro en scoville. Organic Flavour Company gebruikt de Bird’s Eyes Chillies om te vermalen tot poeder. Ze zijn dan ook het belangrijkste ingrediënt in de chili mix hot, chili mix mild en de paprika scherp mix. Daarom is het ook zo belangrijk om de scoville te weten; aan de hand daarvan wordt bepaald hoeveel rode paprika poeder toegevoegd moet worden om de juiste scherpte van de chili mixen en paprika scherp mix te verkrijgen. De Bird's Eyes Chillies worden overigens ook enkelvoudig verkocht.

Als de mixen gereed zijn na productie, vinden ze hun weg naar de klanten van Organic Flavour Company die ze veelal weer als ingrediënt in hun eindproducten gebruiken, zoals soepen, sauzen, vleesvervangers en dergelijke. 

Voor meer informatie: industry@ofc.nl en www.ofc.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Rss Twitter

© BioJournaal.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven