DieGuteTüte voorziet inwoners van Düsseldorf van biologische groenten en fruit

In shoppingcenter Kö-Bogen, aan de achterzijde van Breuninger Department Stores, staat per direct een afhaalstation van start-upbedrijf DieGuteTüte uit Düsseldorf. Inwoners van Düsseldorf kunnen daar als op de weekmarkt contactloos verse biologische groenten en fruit uit de regio kopen.

In de onlineshop kunnen de klanten de gewenste levensmiddelen op de voorgaande dag uitkiezen en betalen. De start-up-oprichters brengen de bestelde groenten en fruit op werkdagen per bakfiets of elektrische auto in de ochtend naar het afhaalstation in Kö-Bogen. Tussen 10:00 en 22:00 uur kunnen de klanten per QR-code het kluisje openen en hun GuteTüte afhalen, meldt BioPress.

DieGuteTüte werd opgericht door Antonio Hover en Fawad Jacobi, die elkaar tijden hun scheikundestudie hebben leren kennen. Het afhaalstation in Kö-Bogen is het eerste afhaalstation in het midden van de stad Düsseldorf, nog eens zes afhaalstations bevinden zich reeds in de stadsdelen Vennhausen, Flingern of Oberkassel.

Grote vraag naar peren, aardappelen en wortelen
Om verpakkingsafval te reduceren worden de producten in duurzame draagtassen uit jute verpakt. De groenten en fruit wordt momenteel bij vijfentwintig verschillende teeltbedrijven uit de regio afgenomen. Uien, wortelen en aardappelen stammen bijvoorbeeld uit Niederkrüchten, de paddenstoelen uit Langenfeld. Naar peren, aardappelen en wortelen bestaat momenteel de grootste vraag. In de toekomst willen de beide oprichters hun aanbod verder uitbreiden met brood en droge waren zoals noten, meel en noedels, evenals met andere voedingsproducten uit Düsseldorf.

"We zijn enthousiast dat we op zo een centrale plaats in Düsseldorf met ons afhaalstation mogen staan en daarmee veel mensen kunnen bereiken. DieGuteTüte na het werk of na het shoppen afhalen en zo flexibel regionale levensmiddelen en seizoensproducten afnemen, wordt door het afhaalstation voor veel consumenten eenvoudiger", besluit Antonio Hover, oprichter van DieGuteTüte.

Voor meer informatie:
www.diegutetuete.de 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Rss Twitter

© BioJournaal.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven