Ashley Walsh, Pocono Organics:

"Ik teelde al biologisch voor ik wist dat er een naam voor was"

Het teeltbedrijf Pocono Organics in Monroe County vierde de afgelopen week Earth-week. De festiviteiten eindigen met een Earth Fest op zaterdag, met gratis muziek en voedsel voor de gemeenschap. Pocono Organics is één van de grootste regeneratieve biologische teeltbedrijven in Noord-Amerika.

"We hebben hier 3.716 m² kassen die 3,5 verdiepingen hoog zijn, de hoogste kassen in Noord-Amerika", zegt Ashley Walsh, directeur en oprichter van Pocono Organics.

Het bedrijf verkocht hun biologische producten oorspronkelijk aan winkels en restaurants, maar hebben sinds het begin van de pandemie besloten om zich te heroriënteren. Deze week vieren ze dat hun online winkel een jaar geopend is. Met deze winkel ondersteunden ze Barn Side Pick up om producten bij mensen te krijgen in de periode dat het lastig was om naar de supermarkt te gaan.

"We besloten een regeneratief biologisch teeltbedrijf te openen omdat we daarin niet alleen gewassen kunnen telen die meer voedingsstoffen bevatten voor de menselijke gezondheid, maar we stoten ook veel minder CO² uit en we ondersteunen de gezondheid van het milieu. We voeren meer CO² af naar de bodem, halen dit uit de lucht en neutraliseren op die manier een deel van de klimaatcrisis", zegt Walsh.

Pocono Organics heeft al meer dan 45 banen gecreëerd voor mensen in het gebied. Hun cafékok is de winnaar van Chopped Champion van seizoen 20, zegt Lindsay McClain. "De stap richting regeneratief telen is iets wat ik eigenlijk al mijn hele leven doe, maar waarvan ik eerder niet wist dat het een naam heeft. Dit is de manier waarop mijn familie teelde", zegt Kim Trinidad, teamleider Produce & Hemp.

"We werken zo duurzaam en anders als maar mogelijk is. We vangen al het water van ons dak van 6.503 m² op en hergebruiken dat voor kasirrigatie. We hebben een zonnepark van 3 megawatt en 25 hectare en proberen daarmee een voorbeeld te zijn voor andere bedrijven. Er zijn veel mogelijkheden om het milieu te ondersteunen en tegelijkertijd door te gaan met je bedrijf", legt Walsh uit.

Lees het volledige artikel en bekijk de video op www.fox56.com.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Rss Twitter

© BioJournaal.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven