Tweede Kamer wil geen inperking van communicatie over plantaardige voedingsmiddelen

De Nederlandse regering moet zich bij de onderhandelingen binnen de Europese Unie actief verzetten tegen Europese voorstellen voor verregaande inperking van de communicatie over plantaardige voedingsmiddelen. Een grote meerderheid in de Tweede Kamer steunde donderdag 22 april een motie van de Partij voor de Dieren waarin dat wordt gevraagd (133 van de 150 leden stemden voor).

In het kader van de Europese onderhandelingen over de gemeenschappelijke marktordening wordt gesproken over inperkingen voor de communicatie over plantaardige voedingsmiddelen. Het gaat onder andere om een verbod op het gebruik van herkenbare verpakkingsformaten, op bepaalde afbeeldingen en beschrijvende termen zoals 'romig' of 'alternatief voor yoghurt'.

De onderhandelingen raken volgens de Partij voor de Dieren ook het vermelden van essentiële allergeneninformatie, zoals 'bevat geen melk'. De partij vindt dat productnamen van zuivel al voldoende wettelijk zijn beschermd en dat consumenten met deze aanvullende inperkingen belangrijke productinformatie gaan missen. Daarom moeten de betrokken ministers bij de onderhandelingen binnen de Europese Unie zich actief tegen dit soort voorstellen verzetten.

Bron: Tweede Kamer

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Rss Twitter

© BioJournaal.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven