Betere samenwerking tussen bio-landbouwers in Marokkaanse regio Rabat-Salé-Kenitra

De biologische landbouwers van de regio Rabat-Salé-Kenitra gaan beter samenwerken om zo de biologische sector in Marokko te hervormen. De drijvende kracht achter de samenwerking is de nieuwe landbouwstrategie die het koninkrijk heeft gekozen, genaamd 'Generation Green Agricultural Strategy 2020-2030'.

De nieuwe Regionale Vereniging van Producenten van Biologische Landbouwproducten wil de cultuur van biologische landbouw stimuleren in de regio Rabat-Salé-Kenitra. Persbureau MAP interviewde Alami Aroussi, de woordvoerder van de vereniging en oprichter van de grootste biologische johannesbroodboerderij in de provincie Khemisset.

Volgens Aroussi past de oprichting van de vereniging in de nieuwe landbouwstrategie die onderdeel is van het lange termijnplan 'Groen Plan Marokko' van de Marokkaanse overheid.

Biologische productie begint steeds populairder te worden in de regio Rabat-Salé-Kenitra. Momenteel wordt er in deze regio 1700 hectare landbouwgrond gebruikt voor de biologische teelt van citrus, groenten, bomen, voedergewassen en medicinale en aromatische planten.

Bron: Bladna


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Rss Twitter

© BioJournaal.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven