Kees Scheepens in MAX-podcast:

"Ik begrijp het varken misschien wel net iets beter dan de gemiddelde dierenarts"

In de MAX-podcast Werk in Uitvoering loopt radioverslaggever Joris Kreugel mee op de werkvloer van verschillende beroepen. Elke week staat een ander beroep centraal. Deze week: de varkensfluisteraar. 

Verslaggever Joris Kreugel. Foto: MAX

Emancipatie van het varken
In deze aflevering loopt Joris mee met varkensfluisteraar Kees Scheepens. Van origine is Kees dierenarts, maar na de varkenspest eind jaren 90 heeft hij het roer omgegooid. Kees besloot zich te wijden aan de emancipatie van het varken. Hij reist de hele wereld over om lezingen te geven en geeft boeren advies over het gedrag van hun varkens. Kees Scheepens: "Ik begrijp het varken misschien wel net iets beter dan de gemiddelde dierenarts". Varkens zijn slimme dieren en daarom is Kees onder meer bezig met het ontwikkelen van een ‘intelligent varkenstoilet’. Daarbij leert hij de varkens gescheiden te poepen en te plassen. Het doel: minder ammoniakuitstoot. Een typische werkdag kent Kees niet, geen dag is hetzelfde. En wat Kees verdient? Het antwoord op die vraag is te horen in de nieuwste aflevering van Werk in Uitvoering. 

Aflevering 8 van de 20-delige MAX/NPO Radio 5-podcast Werk in Uitvoering is vanaf nu te beluisteren op www.nporadio5.nl, de NPO Radio 5-app, www.maxvandaag.nl/podcast en alle andere bekende streamingsdiensten.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Rss Twitter

© BioJournaal.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven