Verhoogde omzetdoelstelling voor gember en geelwortel tot € 6,6 mln in 2023

Organto breidt aanbod bio-gember uit

Organto, leverancier van bio-groenten en fruit, kondigde vorige week de uitbreiding aan van zijn bio-gemberprogramma via een uitgebreide relatie met een belangrijke Braziliaanse leverancier.

Organto begon aanvankelijk eind 2018 met de distributie van bio-gember van toeleveringspartners in Peru en Azië. In september 2020 diversifieerde Organto zijn productaanbod en zorgde het voor een jaarronde levering van gember en kurkuma door een belangrijke strategische leverancier in Brazilië toe te voegen. De Braziliaanse leverancier onderhoudt zijn eigen teelt- en verpakkingsactiviteiten en vertegenwoordigt een groep van ongeveer 200 lokale telers die gevestigd zijn in belangrijke regio's in het land waar bio-gember wordt geteeld. Braziliaanse gember staat bekend om zijn intense smaak en zijn over het algemeen grotere formaat dan gember uit andere teeltgebieden.

Gebaseerd op de succesvolle acceptatie van Braziliaanse gember door zijn Europese klantenbestand, heeft Organto zijn Braziliaanse leveringsprogramma uitgebreid en verwacht het jaarlijkse volume van deze Braziliaanse leveringspartner te verhogen tot ongeveer 800.000 kg in 2021 tegenover de 120.000 kg die het in 2020 ontving. Organto werkt ook samen met deze leverancier om de geplande volumes voor 2021 te verdubbelen tegen 2023, waarbij het aanbod aanzienlijk wordt verhoogd om aan de verwachte marktvraag te voldoen.

Rients van der Wal, Co-CEO van Organto en CEO van Organto Europe: "Wij zijn zeer verheugd om ons bio-gemberprogramma aanzienlijk uit te breiden met onze strategische Braziliaanse leveringspartner na het marktsucces dat wij in 2020 hebben gerealiseerd. Wij kijken ernaar uit om onze gembercategorie samen met onze strategische leveringspartners te blijven uitbreiden. Wij geloven dat de vraag naar gember zal blijven groeien, omdat consumenten op zoek zijn naar de unieke gezondheidsvoordelen van het hoge gehalte aan antioxidanten en ontstekingsremmende eigenschappen en hun verlangen naar unieke smaakervaringen." 

Op basis van de combinatie van een groeiende marktvraag en de voortdurende uitbreiding van het aanbod, vertegenwoordigen gember en kurkuma een andere belangrijke categorie in het groeiende aanbod van bio-groenten en fruit van het bedrijf. Organto heeft zijn lange termijn omzetdoelstelling voor de gember en kurkuma categorie verhoogd van € 3,3 mln naar € 6,6 mln aan jaarlijkse inkomsten in 2023.

Voor meer informatie:
Organto Foods Inc.
1090 Hamilton Street
Vancouver, B.C. V6B 2R9
Canada
+1 604 634-0970
info@organto.com
www.organto.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Rss Twitter

© BioJournaal.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven