Uitwisselingsproject voor biologische tuinders

Er is altijd (meer dan) genoeg werk in de tuin en het valt in de praktijk niet mee om tijd te vinden eens rustig bij een ander te gaan kijken om de horizon te verbreden. Omdat uitwisselen van kennis, ervaring en inspiratie voor tuinders zeer waardevol is, faciliteren ketenorganisatie Bionext en de Vereniging van biologische tuinders: de BioTuinders samen 'Tuinders leren van tuinders'. Dit project bestaat uit twee delen: een dag uitwisseling in het voorjaar en themabijeenkomsten in het najaar. De inschrijvingen voor het eerste deel zijn open.

Het idee is volgens de organisatie simpel: een tuinder gaat één dag op een ander bedrijf werken. De tuinder van dat andere bedrijf komt een dag bij tuinder één werken. Aan het eind van de werkdag nemen de tuinders de tijd om samen door te spreken wat ze is opgevallen, wat ze gezien hebben en welke tips ze hebben.

Startbijeenkomst
Allereerst wordt er voor de deelnemers een digitale startbijeenkomst georganiseerd waarbij zij kennis kunnen maken, het project verder wordt toegelicht en de deelnemende tuinders vragen kunnen stellen. Vervolgens worden de tuinders door de organisatie gekoppeld aan een andere tuinder bij hen in de buurt. Onderling overleggen de beide tuinders data waarbij de één bij de ander werkt en andersom. "Denk bij het plannen van de werkdagen bijvoorbeeld aan:  Wat wil ik de ander laten zien? Wat wil ik van de ander leren?" tipt de organisatie.

"Uitgangspunt van dit leerproces is wederkerigheid en dat leren gebeurt op alle fronten, praktisch, bedrijfseconomisch, sociaal, etc. Bedenk vooraf een aantal vragen die je graag aan de ander wilt stellen. Of die je voor jezelf aan het eind van de dag wilt kunnen beantwoorden."

Aanmelden kan via dit formulier.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Rss Twitter

© BioJournaal.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven