Terugblikken op tien jaar Olive Oil Company

Tholen – Het is alweer tien jaar geleden dat Olive Oil Company haar eerste Griekse olijfolie onder de naam Pure Olive Oil in Nederland verkocht. Vele liters hebben sinds de start in 2010 de weg naar restaurants en consument gevonden. Eigenaren Conchita en Ruth blikken terug op een decennium vol mooie, maar ook uitdagende momenten.

Ruth van den Berg, Conchita Dubbeld en ambassadeur SVH Meesterkok Paul Fagel.

Duurzame productie
“Tijdens een vakantie op het Griekse eiland Thassos ontdekte ik de olijfolie”, vertelt Conchita. “Ik was enorm onder de indruk van de prachtige smaak, van het hele groei- en bloeiproces en ook van de manier waarop de familie Chatzigeorgiou omgaat met de natuur. De bomen worden met respect behandeld, zonder chemische gewasbeschermingsmiddelen, waardoor er een duurzame productie van olijfolie mogelijk is.”

Anekdotes
In 2014 voegde Ruth zich bij Olive Oil Company. Via haar kledingwinkel leerde zij Conchita kennen, die er klant was. De kledingwinkel liet ze achter zich, om zich in het avontuur van de Griekse olijfolie te storten. “De eerste keer dat ik een oogst meemaakte, is voor mij een van de mooiste momenten”, vertelt Ruth. “Wel moest ik erg wennen aan sommige Griekse gewoonten.” Toen de ondernemers eens werden uitgenodigd voor een diner, zag Ruth tot haar afschuw een geitenoog op een van de schalen met vlees liggen. Terugblikkend op de afgelopen tien jaar komen de anekdotes als vanzelf naar boven.

Ruth: “Zo vertelde jaren geleden een dierenarts me dat ik het voer van mijn hond moest gaan aanvetten met schapenvet, dat was goed voor haar huid en haar vacht. Gebruikelijk is dan een flesje schapenvet à €25,-. Met olijfolie moet het ook lukken dacht ik, want wie appelen vaart wie appelen eet toch? Nu eet mijn hond niet eens meer zónder dat ik een flinke scheut olijfolie toevoeg aan haar brokken. Ze vindt het simpelweg lekker. Haar huid is gezond en haar vacht glanst!"Een storm die over Kreta raasde en die de oogst voor een deel verwoeste, de levering van verkeerde verpakkingen en de coronacrisis. Uitdagingen waren er ook in het afgelopen decennium. "De sluiting van de horeca hebben we gelukkig voor een deel kunnen opvangen door meer afzet in de retail."

Prime Time
Het jubileumjaar staat onder meer in het teken van Prime Olive Oil. “Deze biologische olijfolie wordt door de lage zuurgraad gezien al één van de zuiverste olijfolie van de wereld. De olijfolie komt uit Kreta van beschermde olijfgaarden uit de streek Mylopotamos. De vele zonuren, de lage luchtvochtigheid en de zilte lucht zorgen voor een optimaal klimaat voor de olijven. De grond is er rijk aan fosfor en kalium. In combinatie met de beste Koroneiki olijven en de eeuwenoude ervaring en respect voor de natuur ontstaat een subliem zuivere olijfolie.”

Focus op klant en kwaliteit
Ruth en Conchita zijn tevreden met waar Olive Oil Company nu, na tien jaar, staat. Aan toekomstplannen ontbreekt het hen niet. “De komende twee jaar zijn we bezig om verder uit te breiden in de Benelux. Verder blijven we de focus houden op de kwaliteit van onze producten en op de aandacht voor de klant.” Die twee aspecten komen ook terug in de manier waarop het jubileum wordt gevierd. Diverse trouwe klanten worden dit jaar ter gelegenheid van het jubileum in het zonnetje gezet.

Foto links: Ruth met Kostas Zaxarakis.

Voor meer informatie:
Olive Oil Company B.V.
info@oliveoilcompany.eu
www.oliveoilcompany.eu


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven