Biogros verlaagt emissies aanzienlijk dankzij IFCO-kisten

Luxemburgse biologische groothandelaar beschermt actief het milieu

Om een duurzamere bevoorradingsketen van versproducten te garanderen, maakt Biogros, de groothandel van de Oikopolis-groep in gecertificeerde biologische levensmiddelen, gebruik van duurzame verpakkings- en transportoplossingen. De samenwerking met IFCO, 's werelds grootste leverancier van herbruikbare containers, helpt het gebruik van hulpbronnen te verminderen en daarbij het milieu te beschermen.

IFCO herbruikbare kratten zijn allemaal gemaakt van hetzelfde materiaal en kunnen daarom tot 100 keer worden hergebruikt en vervolgens zonder problemen worden gegranuleerd en 100% gerecycled.


IFCO kratten op de hoofdlocatie van Biogros / Foto: Biogros

Dankzij de groene kratten kon Biogros zijn uitstoot in 2020 met 60 duizend kg verminderen, met andere woorden 39 minder gebruikte voertuigen per jaar. Ook werd vorig jaar de dagelijkse hoeveelheid afval van het equivalent van 26 duizend Europeanen vermeden. Bovendien wordt het waterverbruik verminderd, wordt energie bespaard en wordt productschade geminimaliseerd, wat een positief effect heeft op de koolstofvoetafdruk.

Voor meer informatie:
www.oikopolis.lu


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Rss Twitter

© BioJournaal.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven